بررسی تاثیر مشارکت سیاسی- اجتماعی بر توسعه پایدار (مورد مطالعه کارکنانادارات شهرستان اردستان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی رویکردهای نظری و فناوری های نوین در علوم اداری
  • کد COI اختصاصی: TATAS01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 302
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب ابراهیم پور

استاد مدیریت دولتی ،گروه آموزشی مدیریت و اقتصاد، دانشکده علوم انسانی و ادبیات دانشگاه محقق اردبیلی-اردبیل

سیدعلی مرتضوی امامی زواره

استادیار علوم سیاسی،گروه آموزشی علوم سیاسی، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اراک -ارا ک

چکیده

امروزه بحث مشارکت عمومی به عنوان زمینه اصلی توسعه مورد توجه سیاست گذاران و برنامه ریزان برنامه توسعه می باشد ازآنجا که با مطرح شدن توسعه اجتماعی و اقتصادی نگرشی جدید طرح رهیافت توسعه پایدار با حفظ محیط زیست با مشارکتعمومی اعتبار یافت لذا پژوهش حاضر در صدد پاسخ به این است که در توسعه پایدار، نقش مشارکت سیاسی –اجتماعی کارکنانادارات دولتی چیست؟آیا پایداری افراد جامعه در مشارکت های سیاسی و اجتماعی باعث ایجاد عدالت، توسعه اقتصادی، توسعهاجتماعی و حمایت از محیط زیست شده است؟ جامعه مورد نشاز کارکنان ادارات شهرستان اردستان به تعداد ۶۲ نفر که بهروش تصادفی و با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان، ۵۴ ن فر به عنوان نمونه بصورت در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوریداده ها از پرسشنامه استاندارد توسعه پایدار (دی اولسون، ۲۰۱۷ )، پرسشنامه مشارکت سیاسی – اجتماعی (زارع و روهنده ۱۳۹۴) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با روش های همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار SPSS-۱۹ انجام شد. نتایج نشان داد مشارکت سیاسی – اجتماعی کارکنان ادارات اردستان بر توسعه پایدار از منظر اقتصادی دارای تاثیر معناداری می باشد sig< ۰/۰۱ اما این تاثیر بر منظر زیست محیطی مشاهده نگردید sig> ۰/۰۱ همچنین مشارکت سیاسی اجتماعی کارکنان و تشویق و گفتگو و شفافیت، میزان حفاظت از منابع محیطی و طبیعی و راهکارهای بهره برداریانسانی از منابع تجدیدپذیر و پایدار مدیریت شده و نتیجتا مطلوبیت عملی را به همراه خواهدداشت.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، مشارکت سیاسی- اجتماعی، محیط زیست، کارکنان ادارات دولتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.