شناسایی علل ترک تحصیل دانش آموزان ابتدایی شهرستان فراشبند (نواحی روستایی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی ، مدیریت و کارافرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF09_534
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 258
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا احمدیان پور

کارشناسی روانشناسی عمومی ، دانشگاه پیام نور ، فیروزآباد

آمنه صمصامی

لیسانس علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، فیروزآباد

نسرین رستگار

کارشناسی ارشد تربیتی ، دانشگاه پیام نور ، بوشهر

فاطمه احمدی

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی ، دانشگاه پیام نور ، بوشهر

چکیده

موضوع «ترک تحصیل» در تمامی مقاطع رخ می دهد؛اما در مقطع ابتدایی موضوعی چالش آور و بغرنج است.چرا که فرد از تحصیل و کسب پیشرفت های متعاقب زندگی محروم می ماند.بدین دلیل،پژوهش حاضر درصدد است با اتکای روش کیفی دلایل ترک تحصیل دانش آموزان مقطع ابتدایی را شناسایی کند.مشارکت کنندگان شامل دانش آموزان ترک تحصیل کرده و اولیای آنان بودند.کلیه مراحل جمع آوری داد ها با روش نظریه زمینه ای و سه مرحله کدبندی یعنی باز،محوری و گزینشی انجام شدند.ترک تحصیل دانش آموزان، مساله ای صرفا با ابعاد فردی و آموزشی به شمار نمی رود، بلکه دارای ابعاد اجتماعی قابل توجهی است که بازنمایی علل تاثیرگذار و اقدام موثر در کاهش آن، از مهمترین نشانه های سلامت نظام آموزشی به شمار میرود. پژوهش حاضر درصدد است تا با رویکردی تفسیرگرایانه، و با تحلیل ادراک دانشآموزان و تجربه زیسته شان، علل ترک تحصیل دانش آموزان ابتدای ی شهرستان فراشبند ، را بازنمایی نماید. یافته ها حاکی از آن است که پنج عامل عمده زمینه ساز در پدیده ترک تحصیل دانش آموزان شامل عوامل «خانوادگی، عوامل اقتصادی، عوامل مربوط به مدرسه، عوامل فردی و عوامل فرهنگی» است. به نظر می رسد اگر برای بهبود عوامل زمینه ساز و چالش های پیش آمده برنامه ای منسجم و ملی تدوین نشده و آموزش مناسبی به والدین و نوجوانان و مربیان داده نشود، بستری برای تشدید پدیده ترک تحصیل فراهم خواهد شد.

کلیدواژه ها

عوامل موثر، ترک تحصیل، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.