اخلاق حسابداری وتکنولوژی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی ، مدیریت و کارافرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF09_239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داوود مژدکانلو

استاد گروه مدیریت دانشگاه جامع علمی کاربردی – مرکز علمی کاربردی خانه کارگر تشکیلات خراسان رضوی

جعفر خیرخواه

فارغ التحصیل رشته حسابداری دانشگاه جامع علمی کاربردی- مرکز علمی کاربردی خانه کارگر

چکیده

فلسفه وجودی مدیریت تکنولوژیکی استفاده از فناوری برای بالابردن اثربخشی تمامی فعالیتهای درون سازمان است. دیدگاه جامع به مدیریت تکنولوژیکی مستلزم رویکرد خاصی به فناوری و دیگر موضوعهای مدیریتی است. در این دیدگاه تکنولوژی به عنوان متغیری تاثیرگذار و منبع اصلی انجام همه وظایف مدیریتی در نظر گرفته می شود. به عبارت دیگر در این دیدگاه فرض می شود که برای انجام هر وظیفه مدیریتی باید فناوری را به عنوان منبع ورودی جهت داشتن دیدگاهی استراتژیک و شکل دهی رویه های عملیاتی در نظر گرفت. عمده ترین کاربردهای مدیریت تکنولوژیکی می تواند در حوزه های امور مالی و حسابداری ، سیستم های اطلاعاتی و بالاخره بخش بازاریابی و توزیع باشد. حسابداری نیزبه منظور جوابگویی به نیازهای انسان به وجود آمده وبه همین دلیل با گذشت زمان و به موازات گسترش فعالیت های اقتصادی و افزایش پیچیدگی آن ، هدفها و روشهای حسابداری برای جوابگویی به نیازهای اطلاعاتی، توسعه یافته است. چرا که اشخاص، شرکت ها و دولت برای تصمیم گیری در مورد توزیع مناسب منابع مالی نیاز به اطلاعاتی قابل اتکا دارند که این اطلاعات را به یاری حسابداری می توان به دست آورد. در این مقاله به بررسی نقش تکنولوژی و حسابداری در سازمان ، معرفی اجمالی ،تعاریف،عناصر، دامنه تمرکز و چارچوب حسابداری و تکنولوژی پرداخته شده است. نتایج مطالعه نشان میدهد که حسابداری نیز به عنوان یکی از زیر ساختهای هر سازمان، نقش اساسی در تحولات تکنولوژیکی ایفا می نماید و میتوان از آن به عنوان ابزار توسعه تکنولوژیکی نام برد و با بررسی بیشتر ابعاد گسترده این ارتباط را شناسایی نمود.

کلیدواژه ها

حسابداری، تکنولوژی، تکنولوژی، اخلاق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.