تاثیر عدالت تعاملی بر دلبستگی شغلی با نقش واسطه ای ویژگی های شغلی کارکنان (موردمطالعه: کارکنان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی ، مدیریت و کارافرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF09_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهربانو جهان آرایی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، آمل، ایران

سید محمود حسینی امیری

گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

هادی محمدزاده

گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

استدلال می شود که عدالت تعاملی مهم تر از عدالت توزیعی و رویه ای در تجارب روزمره یک سازمان است؛ ازآنجایی که عدالت تعاملی به تعامل و اطلاعات روزانه بین همسالان و زیردستان می پردازد، استدلال می شود که در یک محیط سازمانی توجه به عدالت تعاملی باید برجسته تر شود؛ بنابراین هدف این پژوهش بررسی تاثیر عدالت تعاملی بر دلبستگی شغلی با نقش واسطه ای ویژگی های شغلی کارکنان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بوده است. روش پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر روش جمع آوری داده ها، توصیفی پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش ۵۰۰ نفر از کارکنان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستیبوده است که پرسشنامه برای ۳۰۰ نفر از کارکنان ارسال شده است و درنهایت ۲۱۷ پرسشنامه به عنوان حجم نمونه آماری انتخاب شده است. پایایی و روایی ابزار پژوهش با استفاده از آزمون های ضریب بار عاملی، پایایی ترکیبی، آلفاکرونباخ، پایایی اشتراکی، ضریب پیرسون، روایی همگرا و روایی واگرا اندازه گیری شدند. داده های حاصل با استفاده از روش حداقل مربعات جزئی و اس پی اس اس ۲۴ مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته های حاصل از آزمون سوبل نشان داد که نقش میانجی ویژگی های شغلی در رابطه بین عدالت تعاملی بر دلبستگی شغلی کارکنان تایید شده است. همچنین یافته های حاصل از فرضیه های فرعی نشان داد که ویژگی های شغلی بر دلبستگی شغلی و عدالت تعاملی بر دلبستگی شغلی تاثیر مثبت و معناداری دارد.

کلیدواژه ها

عدالت تعاملی، دلبستگی شغلی، ویژگی های شغلی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.