شناخت بمب های گرافیتی و راه های مقابله با آن ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم مهندسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ONFNASHR01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 793
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمودی فرد

مدرس دانشگاه ابرار، تهران، ایران

فاطمه کریم زاده

دانشجوی کارشناسی مهندسی برق دانشگاه ابرار، تهران، ایران

چکیده

بمب گرافیتی، جزو بمب های نرم محسوب می شود؛ این بمب ها برای از کار انداختن نیروگاه ها و تاسیسات برق، بدون ایجاد صدمات عمرانی ناشی از انفجار مواد، طراحی شده اند؛ مقابله با چنین تهدیدات احتمالی و شناخت راهکارهای مقابله، از اهم موضوعات دفاع و پدافند غیرعامل می باشد؛ این بمب ابدا اثر تخریبی ندارد، اما باعث قطع شدن جریان برق می شود. گرافیت، قوی ترین رسانای جریان برق می باشد و در بمب گرافیتی از این خاصیت استفاده شده است؛ بدین صورت که پس از انفجار، گرافیت که بیشتر از جنس کربن است، با مواد حلال کربن، ترکیب شده و به صورت بخار در می آید؛ اما این بخار، سنگین بوده و به زودی بر سطح زمین می نشیند؛ بنابراین استفاده از این بمب در نیروگاه های برق، باعث آلودگی سطح تجهیزات نیروگاه شده و باعث اتصالی و از کار افتادن نیروگاه می شود؛ برای پاکسازی نیروگاه و راه اندازی مجدد، نیاز به چند ماه زمان است؛ بنابراین متخصصان با توجه به توان و تخصص خود، باید در کاهش آسیب های ناشی از جنگ در شهرها، تدابیر لازم را در شهرسازی و طرح های شهری خود اعمال نمایند.

کلیدواژه ها

بمب گرافیتی، پدافند بمب گرافیتی، نیروگاه برق، پدافند غیر عامل، رسانا، کربن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.