برنامه ریزی محیط زیستی برای مدیریت پسماندهای صنعتی با رویکرد اکولوژی صنعتی مطالعه موردی: شهرک صنعتی اهواز ۲

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه محیط شناسی، دوره: 47، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JESJ-47-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فتحعلی محمدزاده

دانشجوی دکتری برنامه ریزی محیط زیست، پردیس بین المللی ارس، دانشگاه تهران، ایران

محمد جواد امیری

گروه برنامه ریزی، مدیریت و آموزش محیط زیست، دانشکده محیط زیست،دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

غلامرضا نبی بیدهندی

گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران،تهران، ایران

حسن هویدی

گروه برنامه ریزی، مدیریت و آموزش محیط زیست، دانشکده محیط زیست،دانشکدگان فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

در نظام اکولوژی صنعتی در شهرک های صنعتی هر صنعت باید به عنوان ورودی صنعت دیگر مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به وضعیت موجود پسماندهای صنعتی راهکارهایی برای تحقق مقوله اکولوژی صنعتی در شهرک ۲ اهواز ارائه گردیده است. پس از بازدید میدانی و تکمیل پرسشنامه از وضعیت موجود پسماندهای تولیدی واحدهای صنعتی فعال، اطلاعات گردآوری شده به عنوان اطلاعات پایه وارد برنامه ی اکسل و براساس اهداف مطالعه در مراحل بعدی توسعه یافت. پس از بررسی کیفیت و کمیت پسماند های صنعتی، نهایتا نحوه ی مدیریت انواع پسماندهای صنعتی و ویژه این واحدها مشخص گردید و امکان سنجی و نحوه انجام پارامتر های استقرار سیستم اکولوژی صنعتی در این شهرک مورد ارزیابی قرار گرفت. در شهرک شماره ۲ می توان نتیجه گرفت از مجموع ۱۵ نوع پسماند صنعتی تولید شده، ۹ نوع در حلقه ی اول سیستم اکولوژی صنعتی،۴ نوع در حلقه ی دوم سیستم اکولوژی صنعتی و ۱۱ نوع در حلقه ی سوم سیستم اکولوژی صنعتی استفاده مجدد می شوند . همچنین در این شهرک از ۱۲ نوع پسماند ویژه تولیدی در دو فاز جامد و مایع ، دو نوع در خط تولید خود واحد استفاده مجدد ، ۶ نوع توسط واحدهای داخل شهرک بازیافت و ۸ نوع به واحدهای خارج شهرک و مستقر در دیگر نقاط استان انتقال می شوند.

کلیدواژه ها

اکولوژی صنعتی, شهرکهای صنعتی, پسماند صنعتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.