تاثیر اسانس های برخی از گیاهان دارویی بر کنترل قارچ پنی سیلیوم در میوه انار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در گیاهان دارویی، شیمی و زیست شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: DPCONF05_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا بهرامی

دانشجو کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه بیرجند

مهدی جهانی

دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه بیرجند

محمدحسین امینی فرد

دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه بیرجند

چکیده

امروزه منابع گیاهی به عنوان جانشین مواد شیمیایی در داروها و مواد غذایی مورد توجه روز افزون قرار گرفتهاند. بدون شک استفاده از عصاره و اسانس گیاهان می تواند جایگزین بسیار مناسبی باشد. چرا که ثابت شده استاسانس برخی گیاهان دارای خاصیت ضد میکروبی است . این مطالعه به منظور تعیین اثر ضد قارچی اسانسهای زنجبیل، زنیان، ترخون و هل در پنج غلظت صفر، ۸۰۰،۶۰۰،۴۰۰،۲۰۰ میکرولیتر روی میوه انار جهتجلوگیری از رشد قارچ پنی سیلیوم در شرایط In vitro می باشد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت اسانس ها،فعالیت ضد قارچی آنها را نیز افزایش میدهد ، به طور ی که بیشتر ین میزان بازدارندگی در اسانس زنیان وکمترین میزان در اسانس زنجبیل بر روی رشد کلنی قارچ مشاهده شد. بیشترین اثر بازدارنگی قارچها به ترتیبشامل اسانس زنیان، هل، ترخون و زنجبیل بود. همچنین عدم رشد در اسانس زنیان با غلظت های ۲۰۰ - ۴۰۰ -۶۰۰- ۸۰۰ میکرولیتر در تمام نمونه برداری ها مشاهده گردید. نتایج فوق نشان داد که اسانس ها توانستند رشدکلنی قارچ را متوقف سازند و اثر بازدارندگی مطلوبی را نشان دهند. لذا میتوان از اسانس های گیاهی به عنوانکنترل کننده بیماری های گیاه ی در کشاورزی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

کنترل بیولوژیکی ، بازدارندگی ، قارچ پنی سیلیوم ، اسانس گیاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.