بررسی و خوشه بندی موضوعی پژوهش های حوزه مدیریت آموزشی در نشریات ایرانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SLIS-11-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا بهرنگی

گروه مدیریت آموزشی، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، ایران

زینب ایزدیان

گروه مدیریت آموزشی دانشکده مدیریت دانشگاه خوارزمی تهران

بیژن عبدالهی

گروه مدیریت آموزشی دانشکده مدیریت دانشگاه خوارزمی. تهران. ایران

حسن رضا زین آبادی

گروه مدیریت آموزشی، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

هدف: هدف این پژوهش ارزیابی پژوهش­های مرتبط با حوزه آموزش از راه دور نمایه شده در پایگاه وب آو ساینس با استفاده از مدل سرمایه علمی می­باشد. روش­شناسی: این پژوهش از نوع مطالعات کاربردی علم سنجی است و با استفاده از روش تحلیل شبکه­ای انجام گرفته است. همچنین باتوجه به بررسی رابطه بین متغیرها این تحقیق از نوع همبستگی به شمار می­رود. جامعه پژوهش مدارکی است که در حوزه مطالعات آموزش از راه دور در پایگاه اطلاعاتی وب آو ساینس در بازه زمانی ۱۹۸۵ تا ۲۰۱۶ نمایه شده­اند و تعداد آن ۳۱۶۰۷ رکورد می­باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و شاخص های نفوذ علمی از نرم افزارهای "یو سی آی نت" و "بایب اکسل" استفاده شده است. یافته ­ها: نتایج بررسی نشان داد نفوذ اجتماعی بر نفوذ اندیشه­ای و انتشاراتی تاثیر مثبت و معناداری دارد و همچنین بین نفوذ انتشاراتی ونفوذ اندیشه­ای نیز رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. نتیجه ­گیری: نتایج پژوهش نشان داد که پژوهشگرانی که تعاملات اجتماعی قوی تری دارند بهتر خواهند توانست با سایر پژوهشگران مشارکت نموده و بر کیفیت آثار بیفزایند؛ در نتیجه از نظر هم تالیفی و شاخص های آن در وضعیت بهتری قرار دارند. همچنین پژوهشگرانی که نفوذ اندیشه­ای بالاتری دارند از نفوذ انتشاراتی بیشتری برخوردار هستند. نتایج تحلیل داده­ها مدل نفوذ علمی را تایید می­نماید.

کلیدواژه ها

مدیریت آموزشی, سیاستگذاری علمی, علم سنجی, پایگاه استنادی علوم جهان اسلام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.