بررسی تناسب الگوی تعالی سازمانی با کتابخانه های دانشگاهی ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SLIS-11-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم پارسائیان

دانشجوی دکتری دانشگاه خوارزمی، مربی، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، یزد، ایران،

نصرت ریاحی نیا

استاد، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

سمیه آخشیک

استادیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران،

محمد حسن زاده

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی تناسب الگوی تعالی سازمانی و نظام وزن دهی آن با کتابخانه های دانشگاهی ایران است.روش: پژوهش حاضر در دو مرحله کیفی و کمی انجام گرفت. در مرحله کیفی با استفاده از پنل دلفی، مهمترین معیارهای فرعی الگوی تعالی سازمانی متناسب با کتابخانه های دانشگاهی ایران شناسائی شد، در مرحله کمی با استفاده از پرسشنامه متناسب سازی شده، نظرات مدیران کتابخانه های دانشگاهی ایران در خصوص میزان اهمیت هریک از معیارهای فرعی شناسائی شد. به منظورتجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از رگرسیون امتیاز عامل و روش بوت استرپ-پی (صدکی) نرم افزار AMOS نسخه ۲۳ استفاده شد.یافته ها: الگوی تعالی سازمانی متناسب سازی شده در شرایط کتابخانه های دانشگاهی ایران از برازش کافی برخوردار است، معیارهای توانمندساز در مجموع ۶۲درصد و معیارهای نتایج ۳۸ درصد از ساختار وزتی الگو را به خود اخصاص می دهند. در بین معیارهای توانمندساز معیار فرایندها، منابع و خدمات اطلاعاتی با وزن تقریبی ۱۵درصد و در بین معیارهای نتایج معیار نتایج کلیدی عملکرد با وزن تقریبی ۱۴درصد بیشترین وزن را به خود اختصاص می دهند.نتیجه گیری: معیارهای توانمندساز بیش از معیارهای نتایج برای تعالی خدمات درکتابخانه های دانشگاهی ایران اهمیت دارند، تقویت این معیارها می تواند زمینه بهبود ارائه خدمات و رسیدن به نتایج متعالی را به دنبال داشته باشد.

کلیدواژه ها

الگوی تعالی سازمانی, نظام وزن دهی, کتابخانه های دانشگاهی ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.