بررسی مقایسه ای زیرساخت های اشتراک دانش از دیدگاه اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات، دوره: 9، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_SLIS-9-19_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا سلیمان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

عبدالحسین فرج پهلو

استاد گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

حسین دهداری راد

دانشجوی دکتر کتابداری پزشکی

چکیده

هدف: هدف تحقیق حاضر عبارت است از بررسی زیرساخت های اشتراک دانش در دانشگاه شهید چمران اهواز از دیدگاه جامعه علمی این دانشگاه یعنی اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی.روش شناسی:. تحقیق حاضر از نوع توصیفی بود که به روش پیمایشی صورت گرفت. جامعه تحقیق را کلیه اساتید دانشگاه شهید چمران که در مجموع ۵۳۵ نفر می باشند، و دانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشگاه به تعداد ۶۰۰۰ نفر تشکیل می داد. انتخاب جامعه نمونه با روش تصادفی طبقه ای به تفکیک جنسیت و دانشکده صورت گرفت و تعداد آن با استفاده از جدول گرجسی - مورگان مشخص شد. بر این اساس، جمعیت نمونه برای اعضای هیات علمی برابر با ۲۲۵ نفر و برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی ۳۶۱ نفر بود. به منظور بررسی وضعیت زیرساخت های موجود با ساخت مقیاسی از نوع لیکرت، و با استفاده از طیف پنج گزینه ای یعنی از ۱ تا ۵ بر مبنای یافته های پژوهش پورسراجیان، اولیاء و سلطانی علی آبادی (۱۳۹۲) و پرسشنامه ی سلیمان پور (۱۳۹۴) تدوین شد که داده های لازم به وسیله آن گردآوری شد. برای قضاوت در مورد مطلوبیت زیرساخت های موجود بر اساس طیف بازرگان و همکاران (۱۳۸۶) عمل شد که مطابق این طیف از ۱ تا ۳۳/۲ را نامطلوب، از ۳۴/۲ تا ۶۷/۳ را نسبتا مطلوب و از ۶۸/۳ تا ۵ را مطلوب ارزیابی می کنند.

کلیدواژه ها

اشتراک دانش, دانشگاه شهید چمران, بررسی مقایسه ای, قطب علمی مدیریت دانش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.