دیدگاه کتابداران دانشگاه های شهید چمران و علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درباره ی میزان آمادگی آنان برای آموزش مراجعان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات، دوره: 7، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_SLIS-7-16_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شبنم شاهینی

کارشناس ارشد و کتابدار موسسه علمی جهاد دانشگاهی خوزستان

سیده صدیقه طاهرزاده موسویان

کارشناس ارشد و کتابدار دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

زاهد بیگدلی

استاد گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید چمران

چکیده

 هدف: هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی روند تاریخی آموزش مراجعان کتابخانه هاست. هدف دیگر این پژوهش خود­ارزیابی کتابداران دانشگاه های شهید چمران و علوم پزشکی اهواز در باره ی میزان برخورداری آنان از برخی ویژگی های اساسی مورد نیاز برای تدریس است. روش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است که به روش پیمایشی انجام شده است. برای بخش نخست این پژوهش، متون مربوط مطالعه شد. برای بخش دوم از پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر ۲۳ سوال استفاده شد.  روایی پرسشنامه مورد تایید چهار استاد رشته کتابداری قرار گرفت و پایائی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرانباخ ۹۰/۰ محاسبه شد.  جامعه پژوهش شامل کتابداران دو دانشگاه شهید چمران و علوم پزشکی جندی شاپور اهواز است. از ۸۰ پرسشنامه توزیع شده در میان تمام کتابداران دو دانشگاه تعداد ۵۶ پرسشنامه تکمیل شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: نتایج نشان داد که کتابداران دو دانشگاه به طور کل میزان صلاحیت خود را برای آموزش مراجعان "تا اندازه­ای" می­دانند، و تنها موردی که در حد "زیاد" اعلام شد "لذت بردن از آموزش" می­باشد. نتیجه گیری: با توجه به حضور و گسترش روزافزون فناوری های جدید اطلاعاتی و ارتباطی و لزوم قطعی آموزش مراجعان ضرورت دارد کتابخانه های دانشگاهی نسبت به ارائه آموزش های نظری و عملی و آشنایی کتابداران با اصول و فنون تدریس اقدام نمایند. این کار علاوه بر ایجاد زمینه مساعد تر برای بهره­وری بیشتر از منابع و خدمات کتابخانه­ها، منزلت اجتماعی کتابداران را نیز ارتقاء خواهد داد.

کلیدواژه ها

Librarians, user education, Academic libraries, Shahid Chamran Univerity, Jundishapur University of Medical Sciences

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.