تحلیل محدودیت زمانی فورس ماژور بودن بیماری های مسری با تاکید بر کووید ۱۹
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: همایش ملی کرونا در آینه قرآن و اندیشه های فقهی و حقوقی
- کد COI اختصاصی: COQFH01_079
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 491
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور یزد، اردکان
چکیده
فورس ماژور که تقریبا در تمامی نظام های حقوقی به عناوین گوناگون مورد پذیرش قرار گرفته است از جهت عملی، باعث غیر ممکن شدن اجرای تعهد می شود. از جمله راه های معافیت اشخاص از پرداخت خسارت های ناشی از عدم انجام تعهدات قراردادی یا ضمان قهری، اثبات فورس ماژور ( قوه قاهره) می باشد. منظور از فورس ماژور، حادثه ای است خارجی، غیرقابل پیش بینی و احترازناپذیر که اجرای تعهد را غیرممکن می سازد.بیماری های مسری و از جمله ویروس کووید ۱۹ را نیز می توان در صورت احراز شرایط فوق از مصادیق فورس ماژور دانست؛ اما بایستی توجه داشت که فورس ماژور بودن بیماری های مسری و به ویژه ویروس کووید ۱۹ دائمی نیست و آن را تا زمانی می توان از عوامل معافیت اشخاص از پرداخت خسارت به شمار آورد که هر سه شرط یاد شده را دارا باشند. بنابراین با در نظر گرفتن این نکته که بیماری های واگیردار پس از شناسایی، فاقد یکی از شرایط مذکور (غیر قابل پیش بینی بودن) می گردند، دیگر نمی توان آنها را مصداق فورس ماژور به حساب آورد.کلیدواژه ها
فورس ماژور، بیماری های مسری، کووید ۱۹، غیرقابل پیش بینی.مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.