مصرف خمس و زکات برای مبارزه با کرونا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی کرونا در آینه قرآن و اندیشه های فقهی و حقوقی
  • کد COI اختصاصی: COQFH01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لطفعلی عاقلی

عضو هیات علمی و دانشیار اقتصاد، گروه اقتصاد، پژوهشکده اقتصاد دانشاه تربیت مدرس

سارا امامقلی پور

عضو هیات علمی و دانشیار اقتصاد سلامت، گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

کرونا ویروس از آخرین روز سال میلادی ۲۰۱۹ ابتدا در ووهان چین مشاهده شد و سپس به بقیه کشورها سرایت یافت و تلفات انسانی زیادی را هم به دنبال داشت. تا ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۰، تعاد کل مبتلایان به کرونا در جهان بالغ بر ۲۴۷ میلیون نفر و تعداد مرگ و میر ناشی ازکرونا بالغ بر ۵ میلیون نفر گزارش شده است. علاوه بر تلفات انسانی، خسارات اقتصادی ناشی از کرونا هم در جهان قابل تامل است. قرنطینه ها، تعطیلی های دوره ای متناسب با امواج مختلف همه گیری کرونا، کاهش درآمدهای گردشگری، کاهش تقاضا برای برخی اقلام غذایی و غیر غذا و... همگی موجبافت فعالیت های اقتصادی در کشورهای به شدت گرفتار این ویروس شده است. برای مبارزه و مقابله با کرونا تاکنون اقدامات حمایتی مختلفی انجام شده است، اما نقش مالیات های اسلامی در این زمینه کمتر بوده است. در این مقاله اهمیت اختصاص مالیات های اسلامی (خمس و زکات) به مبارزه با کرونا مورد بحث قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

خمس، زکات، کرونا.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.