تحلیل و بررسی مد پایدار و بومی سازی آن در قالب لباس پوشش ایرانی اسلامی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنفرانس ملی تحقیقات میان رشته ای در علوم انسانی و فرهنگ ایرانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ENSANI01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمودی عالمی

استادیار گروه هنر دانشگاه مارلیک نوشهر

فاطمه عطایی نژاد

کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس دانشگاه مارلیک نوشهر

محدثه اکبرشاهی

کارشناس طراحی لباس دانشگاه حهاددانشگاهی

چکیده

با توجه به اهمیت و فراگیر بودن صنعت مد در جهان و تاثیرات مخرب زیست محیطی و اجتماعی آن طراحی مد پایدار به وجود آمده است. این نوع طراحی روند پایداری صنعت مد را به تغییر در راستای دستیابی به صنعتی کارآمدتر و ایجاد آلودگی کمتر وامی دارد. تغییرات این چنینی میتواند از یک سری تغییرات کوچک و اقدامات فردی به وجود بیاید مانند خرید ،هوشمندانه اصلاح الگوی مصرف پرهیز از خرید کالاهای ارزان قیمت و بی کیفیت خرید لباس دست دوم ،بومی ریدیزاین لباسهای قدیمی و استفاده ی دوباره از آنها.در این مقاله درباره مهمترین دلیل آن قیمت تمام شده مواد اولیه در مد پایدار است بررسی میشود و بیشتر برندها و طراحان داخلی کشور برای پایین آوردن قیمت تمام شده محصولات خود از ارائه محصولات سازگار با محیط زیست سر باز میزنند البته صنعت مد و فشن در کشور ما صنعتی بسیار نوپا و جدید است و هنوز بسیاری از ابعاد آن از جمله مد ،پایدار دست نخورده باقی مانده استبه جرات میتوان گفت که کشور ما تا یک دهه پیش بیشتر مصرف کننده محصولات غربی - چه در زمینه محصول و چه طراحی بود اما خوشبختانه با همت جوانان علاقه مند به مد و با وجود تمام سختیها پیشرفتهای زیادی در زمینه ایجاد مفهوم (کانسپت) مد سازگار با محیط زیست - که پس از آن طراحی و تولید است به وجود د آمده است .پوشاک کشور قدم به قدم به نقطه ایده آل صنعت مد - که یکی از ابعاد آن تولید پوشاک سازگار با محیط زیست است - نزدیک میشوند. هر طولانی در پیش داریم البته برای تولید پوشاک سازگار با محیط زیست فرهنگ سازی و اصلاح دانش مردم ضروری است

کلیدواژه ها

مد پایدار، محیط زیست،بازیافت ، طراحی لباس، فست فشن.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.