اصول اخلاقی زوجین در حین طلاق و بعد از طلاق
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوفصلنامه خانواده در آیینه فقه، دوره: 6، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_FKA-6-2_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 526
نویسندگان
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم
طلبه سطح ۳ مرکز تربیت مدرس صدیقه کبری (س) قم
چکیده
در شریعت اسلامی طلاق، ایقاعی است که جواز آن مطابق فطرت است؛ در واقع منابع اسلامی طلاق را به منزلهی آخرین راه حل برای بحران خانوادگی مباح دانستهاند. اسلام سعی دارد به هر صورتی که باشد موجباتی فراهم آورد که زن و مرد از هم جدا نشوند و زندگیشان به طلاق نکشد، با این مقدمات هنگامی که دیگر ادامه زندگی غیر ممکن شد و مودت و رحمت که دو اصل حیات هستند از خانه رخت بست چارهای نیست جز اینکه طلاق صورت گیرد. در چنین صورتی اسلام اصرار دارد که اصول اخلاقی در حین طلاق رعایت شود یعنی جدایی زن و شوهر بر اساس اخلاق و انسانیت باشد و یکدیگر را ببخشند و از عیب جویی یکدیگر، دشنام و ناسزا گویی، دروغ گویی و کتمان کاری، جر و بحث و منازعات لفظی در مقابل فرزندان و استهزا و مسخره کردن بپرهیزند؛ همچنین اصول اخلاقی بعد از طلاق یعنی عمل به وعدهها، مهرورزی به فرزندان، توجه به نیازهای خانواده، بدگویی نکردن از همسر و مقصر جلوه ندادن طرف مقابل برای فرزندان را رعایت کنند.کلیدواژه ها
اصول اخلاقی, طلاقاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.