بهبود محاسبه ضریب انبساط خطی در شیشه های فلوئوریدی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: سیزدهمین کنگره سرامیک ایران و سومین کنفرانس بین المللی سرامیک ایران
- کد COI اختصاصی: ICC13_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 984
نویسندگان
دانشگاه جامع علمی و کاربردی، مدیر مرکز نوآوری مرکز آموزش علمی و کاربردی مجتمع تولیدی چینی مقصود، مشهد، ایران.
مدیر تحقیقات مهندسی شرکت سپیده جام توس، مشهد، ایران.
دانشیار مهندسی شیمی، گروه مهندسی شیمی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
دانشگاه جامع علمی و کاربردی، عضو هسته شیشه و سرامیک مرکز نوآوری مرکز آموزش علمی و کاربردی مجتمع تولیدی چینی مقصود، مشهد،ایران.
دانشگاه جامع علمی و کاربردی، عضو هسته شیشه و سرامیک مرکز نوآوری مرکز آموزش علمی و کاربردی مجتمع تولیدی چینی مقصود، مشهد،ایران.
دانشگاه جامع علمی و کاربردی، عضو هسته شیشه و سرامیک مرکز نوآوری مرکز آموزش علمی و کاربردی مجتمع تولیدی چینی مقصود، مشهد،ایران.
چکیده
به طور کلی روش های مختلف اندازه گیری ضریب انبساط حرارتی را دیلاتومتری می نامند که از واژه لاتین dilatrate به معنای گسترش دادن گرفته شده است. عموما جهت اندازه گیری ضریب انبساط حرارتی از نمونه های بسیار کوچک فلز، شیشه، سرامیک و پلیمر استفاده می گردد. می توان بیان کرد که ضریب انبساط حرارتی یک چرخه زمانی- دمایی می باشد که حالت جامد را اندازه گیری می کند و در صورت ذوب شدن قادر به اندازه گیری این ضریب نمی باشد. در این چرخه حرارتی تغییر طول یک نمونه، با انتقالات فازی و نقص هایشبکه در ارتباط مستقیم می باشد. یکی از بزرگترین مزایای این ضریب سادگی تفسیر تجربی آن می باشد که بصورت نسبت L/L∆ که متناسب با میزان افزایش طول در اثر گرما دادن به طول اولیه نمونه می باشد.در این مقاله ضریب انبساط حرارتی شیشه های فلوئوریدی توسط دستگاه دیلاتومتری NETZSCH گرفته شده و آنالیز نمونه شیشه فلوئوریدی نیز نیز حاصل از آنالیز داده های دستگاه (PANALYTICAL ) XRF می باشد و با نتایج مدل تجربی ارائه شده توسط Mayer و Havas مقایسه شده است و در ادامه مدل جدیدی برای محاسبه ضریب انبساط حرارتی شیشه های فلوئوریدی با بهینه کردن ضرایب معادله با وجود فلوئور در ترکیب شیشه ارائه شده است. بهینه سازی ضرایب به کمک الگوریتم Fminsearch و با کمک نرم افزار matlab ، با محاسبه حداقل میزان خط در یافتن ضرایب بهینه توسط این نرم افزار انجام گرفته است.کلیدواژه ها
ضریب انبساط حرارتی، دیلاتومتری، الگوریتم بهینه سازی، انتقال فاز، شیشه های فلوئوریدیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.