تبیین سازگاری اجتماعی دانش آموزان شهر سنندج بر اساس هوش هیجانی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی،مطالعات اجتماعی و فرهنگی
- کد COI اختصاصی: EPSCONF10_119
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 210
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی روانشناسی ، دانشگاه پیام نور، مرکز مهاباد، مهاباد، ایران.
چکیده
مطالعه حاضر با هدف تعیین تبیین سازگاری اجتماعی دانش آموزان بر اساس هوش هیجانی انجام پذیرفت . روش مطالعه ، توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان مدارس دولتی مقطع متوسطه دوم شهر سنندج در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ تشکیل می دهند که از بین آن ها بر اساس جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ای تعداد ۳۸۴ بعنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه پرسشنامه سازگاری اجتماعی سینها و سینگ (۱۹۹۳) و هوش هیجانی بار - آن بود. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار آماری Spss۲۲ صورت پذیرفت و از آزمون های آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون تک متغیره استفاده گردید. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین هوش هیجانی با سازگاری اجتماعی دانش آموزان رابطه مثبت معنادار وجود دارد. همچنین نتایج همبستگی حاکی از آن بود که بین تمامی ابعاد هوش هیجانی با سازگاری اجتماعی رابطه وجود دارد و در این بین مولفه تحمل فشار روانی از هوش هیجانی دارای بیشترین ضریب همبستگی بود(۴۱/۰). در ادامه نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که هوش هیجانی قادر به پیش بینی سازگاری اجتماعی دانش آموزان هستند(.(P< ۰/۰۱ براساس نتایج به دست آمده به نظر می رسد، می توان گفت با بهبود نگرش مذهبی دانش آموزان سازگاری اجتماعی آنها بالا می رود. نگرش مذهبی درونی شده، وقتی که باعث تغییرات و تحول درونی افراد گردد، در ذات خود مستلزم سازگاری اجتماعی افراد می گردد.کلیدواژه ها
دانش آموزان، سازگاری اجتماعی ، هوش هیجانی ، سنندج.مقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.