استخراج و تذوین معیارهای ارزیابی شرکت های کوچک و متوسط مستقر در مراکز رشد فناوری براساس مدل BSC

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تخصصی رشد فناوری، دوره: 17، شماره: 65
  • کد COI اختصاصی: JR_TD-17-65_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان شریعت

پارک علم و فناوری خراسان، خراسان، ایران

رضا قنبری

دانشگاه فردوسی. مشهد. ایران

سیدموسی سیادتی

پارک علم و فناوری خراسان، خراسان، ایران

سعید صدیق

پارک علم و فناوری خراسان، خراسان، ایران

چکیده

پارک های علم و فناوری و مراکز رشد به عنوان متولی اصلی توسعه فضای کسب و کار در منطقه موظف هستند با اعطایحمایت های هدفدار کار آفرینان را در راه اندازی و تقویت واحدهای فناور تولیدی یاری کنند و رونق اقتصادی را در جامعه رقمبزنند. برای بهبود تاثیر این حمایت ها. پارک ها و مراکز رشد به صورت دوره ای فعالیت های واحدهای فناور زیرمجموعه خود راارزیایی می کنند و پس از شناسایی نقاط قوت و ضعف. خدمات را متناسب با نیاز هر شرکت ارایه می دهند. اما پاسخ به این سوالضروری است که سیستم ارزیابی باید شامل چه شاخص هایی باشد که بتواند تصویر واضح تر و جامع تری از وضعیت شرکت بازتابدهد و نیازهای اساسی تمامی شرکت ها را به درستی برای مدیر مرکز رشد به نمایش بگذارد. لذا» در این تحقیق پس از بررسیسیستم های رایج ارزیابی عملکرد. سیستم کارت های امتیازی متوازن (BSCs) به دلیل سازگاری بیشتر با مدل شرکت های کوچکو متوسط (SMEs) مستقر در پارک ها و مراکز رشد به عنوان پایه ی مدل پیشنهادی استفاده شده است. سپس براساس تجربه ۱۷ساله ی پارک علم و فناوری خراسان در راهبری صنایع منطقه و همچنین نظرات خبرگان در دیگر مراکز رشد استانt تعداد ۸۶شاخص موثر در ارزیابی SMEها شناسایی و با استفاده از آزمون فریدمن رتبه بندی شدند. جامعه آماری این پژوهش پارک علم وفناوری خراسان در سال ۱۳۹۹ بوده و داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردیده است. نتایج نشان داد منظر"مالی " نسبت به سه منظر دیگر سیستم BSC بیشترین اهمیت را دارد و گزاره های "تحقیقات بازار" و "توانمندی و تخصصمدیرعامل" به ترتیب مهم ترین شاخص و زیرشاخص بشمار می آیند.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد، واحد فناور، شرکت های کوچک و متوسط، مرکز رشد، مدل کارت های امتیازی متوازن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.