تعامل سازنده سازمان تجارت جهانی با کشورهای در حال توسعه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه سازمان های بین المللی، دوره: 4، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_IOIU-4-12_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صادقی شاهدانی

عضو هیئت علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد، دانشگاه امام صادق (ع)، تهران، ایران

امیر کارگر

دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و اقتصاد، دانشگاه امام صادق (ع)، تهران، ایران

علی جوانجعفری

دانشجوی کارشناسی معارف اسلامی و اقتصاد، دانشگاه امام صادق (ع)، تهران، ایران

چکیده

پیامدهای الحاق و عدم الحاق کشورهای درحال توسعه به سازمان تجارت جهانی درمقالات بسیاری بیان شده که به ناکارآمدی این سازمان و قدرت سیاسی و اقتصادیکشورهای توسعهیافته و تاثیر گذاری آنها بر تصمیمات این سازمان اشاره کرده اند. در اینپژوهش با فرض بر اینکه روند جهانی شدن و فزونی یافتن عضویت کشورها در سازمانتحارت جهانی صعودی بوده. عضویت بسیاری از آنها در این سازمان ر اجتناب نایذیرمی دانیم؛ ولی از آنجایی که برخی از اهداف این سازمان با اهداف اقتصادی کشورهای در حال توسعه یکسان بوده، می توان با استفاده از سیاست گذاری های درست و به موقع به تعاملی موثر و به اهدافی همجون بهره برداری کارآمد و عادلانه از طبیعت، خلق مزیت ها وفرصت های جدید برای همگان، ریشه کن کردن فقر فساد و تبعیض در کشور و حفظ استقلال اقتصادی رسید. به همین دلیل نیاز به بررسی و تطبیق این سازمان با مبانی اقتصادی این کشورها وجود دارد. پرسش پژوهش این است که «عضویت در این سازمان چه منافع و چه هزینه هایی برای کشورهای درحال توسعه داشته؟ و آنها باید چه اقداماتیرا در جهت رسیدن به حداکثرسازی بهره برداری از فرصت ها و حداقل سازی هزینه هایعضویت در این سازمان انجام دهند؟». با توجه به رویکرد توصیفی - تحلیلی و با تاسی ازبرخی مفروضات تئوریک اقتصاد بین الملل و شناخت فضای این سازمان به این فرضیه خواهیم رسید که این سازمان باتوجه به تاثیرپذیری از کشورهای توسعه یافته در برقراری روابط تجاری عادلانه و موثر ناکارآمد بوده ولی با توجه به برخی سیاست ها و قوانینمنعطف. می توان هزینه ها را به حداقل رساند.

کلیدواژه ها

کشورهای درحال توسعه، سازمان تجارت جهانی، تجارت خارجی، فرصت ها و هزینه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.