تهیه آلیاژ Al 357 بوسیله فرایند نیمه جامد و بررسی های ریز ساختاری آن

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES02_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 974
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی قاسمی نانسا

تهران - امیر آباد شمالی دانشکده فنی – دانشگاه تهران – دانشجوی کارشنا

جعفر خلیل علافی

دانشیار- مرکز تحقیقات مواد پیشرفته و فراوری مواد معدنی- دانشگاه صنعتی

چکیده

در روش نیمه جامد با استفاده از تکنیک های مختلف مانند فرآیندهایRheocasting و Thixocasting که به ریزشدن وشکستن دندریت ها می انجامد، سعی میشود خاصیت فرم پذیری آلیاژهای آلومینیوم بهبود داده شود. مشکل آلیاژهای ریختگی آلومینیوم برای تغییر شکل از طریق نورد یا فورج یا سایر روش های فرم دهی وجود دندریت هاست که مانع ازایجاد یک تغییر شکل مناسب می شود. در این تحقیق آلیاژ 357 آلومینیوم در حالت نیمه جامد با استفاده از روشی جدید تهیه شد و سپس عملیات حرارتی و فورج روی نمونه ها انجام شد. نتایج نشان می دهد که بهینه ترین سرعت سرد کردن در این روش سرد کردن در هوا و دما و زمان بهینه برای گرمایش مجدد به ترتیب دمای C 590 و زمان min 60 و دمای بهینه فورج C 595 و سرعت اعمال بار mm/s800 می باشد. نتایج SEM نشان می دهد که پس از عملیات پیر سازی رسوبات از نوع (Al8Mg3FeSi6 ) π تشکیل می شوند و وقتی در حالت نیمه جامد نمونه شکل دهی می شود جهت گیری ترجیحی در دانه ها(texture) بوجود نمی آید و نمونه به طور یکنواخت تغییر شکل میدهد.

کلیدواژه ها

فرم پذیری، فورج، پیرسازی، آلیاژ 357 آلومینیوم، روش نیمه جامد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.