بررسی عوامل فردی و سازمانی موثر بر فساد اداری در شعب بانک سپه استان قم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله مدیریت فرهنگ سازمانی، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JOMC-12-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا طالقانی

دانشیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

زهرا طباطبائی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران

علی غفاری

دانشجوی کارشناسی ارشد MBA، پردیس بین المللی ارس، دانشگاه تهران

چکیده

پژوهش حاضر به منظور شناسایی علل و عوامل موثر در فساد اداری در شعب بانک سپه استان قم انجام گرفته است. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق۲۳۰ نفر با حجم نمونه ۱۴۵ نفر بوده است که با توجه به اینکه روش مدل سازی معادلات ساختاری برای پاسخگویی به سوال های تحقیق و آزمون فرضیه ها به کار گرفته شده است، برای اطمینان بیشتر ۱۸۰ پرسشنامه توزیع شد و تعداد پرسشنامه های تکمیل و جمع آوری شده، ۱۵۳ پرسشنامه بود، از این تعداد، ۱۴۸ پرسشنامه کامل بود. در این تحقیق ۵ عامل به عنوان «عوامل فردی» و ۳ عامل به عنوان «عوامل سازمانی» موثر در بروز فساد اداری معرفی شده اند. نتایج نشان می دهد بین پای بندی اعتقادی، ویژگی شخصیتی، سبک ارتباطی، سبک رهبری و کیفیت زندگی کاری به عنوان «عوامل فردی» و فساد اداری رابطه معنادار وجود دارد. از طرف دیگر، بین نظام های کنترل و نظارت، نظام حقوق و دستمزد و فرآیندها و شیوه های کاری، به عنوان «عوامل سازمانی» و فساد اداری رابطه معناداری وجود دارد.

کلیدواژه ها

عوامل سازمانی, عوامل فردی, فساد, فساد اداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.