بررسی عناصر اقلیمی در داستان های بیژن نجدی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات زبان و ادبیات در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: LCONF07_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه جمالی

دبیر زبان و ادبیات فارسی، آموزش و پرورش هرمزگان

یاسر شریفی

مدرس مدعو در دانشکده پرستاری بندرلنگه

چکیده

ادبیات اقلیمی، نوعی از ادبیات را معرفی می کند که متعلق به منظقه جغرافیایی خاصی است و ویژگی های جغرافیایی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی آن ناحیه را نشان می دهد، به گونه ای که این شاخصه ها نشانه ویژگی های متفاوت این منطقه در مقابل سایر مناطق محسوب شود. اوج رشد و گسترش ادبیات اقلیمی در ایران سال های ۱۳۴۰ و ۱۳۷۰ ش. است. سبک رئالیسم به عنوان سبکی که واقعیت های اجتماع به طور آشکار در آن جلوه گر است، مورد علاقه نویسندگان اقلیم گراست. نویسندگان جنوبی و شمالی، به نحو بارزی از عناصر اقلیمی در آثار خویش استفاده کرده اند. ادبیات اقلیمی گیلام به سه دوره تقسیم می شود: از اولین تلاش ها تا سال ۱۳۴۰، دهه های ۴۰ تا ۶۰ شمسی و سال های ۶۰ تا زمان حاضر، بزرگ علوی و به آذین متعلق به نسل اول نویسندگان اقلیم نویس، اکبر رادی و محمود طیاری متعلق به نسل دوم و بیژن نجدی نیز از نویسندگان نسل سوم ادبیات اقلیمی گیلان هستند که از عناصر اقلیمی در آثار خود استفاده کرده اند. طبیعت گیلان، آب و هوای شرجی، فرهنگ و آداب و رسوم، نحوه معیشت مردم و ... از موضوعاتی است که بستر مناسبی برای داستان نویسی نویسندگان شمالی ایجاد کرده است. بیژن نجدی به عنوان نسل سوم ادبیات اقلیمی گیلان، از طریق استفاده از جریان سیال ذهن و به شیوه ی رئالیسم راهی نو به عرصه ادبیات اقلیمی گشوده است.

کلیدواژه ها

ادبیات اقلیمی، بیژن نجدی، جریان سیال ذهن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.