نگاهی به برخی واژگان پارسی معرب در اشعار احمد مطر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات زبان و ادبیات در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: LCONF07_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه دلقندی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مترجمی زبان عربی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

سیدمهدی نوری کیذقانی

دانشیار گروه عربی، دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار

بلاسم محسنی

استادیار گروه زبان و ادبیات عربی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

چکیده

بحث واژگان پارسی وارده در متون عربی یکی از مباحثی است که از دیرینه ایام در میان علمای لغت و علاقه مندان به مباحثزبانی مطرح است و نشان از تاثیر و تاثر متقابل زبان پارسی و عربی دارد. پیگیری این مقوله توسط محققان در دوره های مختلفو درآثار نثری و شعر مختلف از دوره پیش از اسلام گرفته تا صدر اسلام و سده های بعدی ادامه داشته است. در مقاله حاضرنگاهی به واژگان پارسی معرب در شعر یکی از پر آوازهترین شاعران معاصر عربی یعنی شاعر عراقی احمد مطر داریم. پژوهشحاکی از آن است که مطر در شعر و زبان خود فراوان از این واژگان استفاده کرده است و واژگان پارسی معربی مانند صابون، قبان،ماخور، زنبور و... بر غنا و نیز زیبایی شعر او افزوده است و نشان از نهادینه شدن واژگان پارسی در زبان شعری و قاموس واژگانیاین شاعر دارد.

کلیدواژه ها

واژگان پارسی، معرب، شعر احمد مطر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.