بررسی اشعار پرتوی شیرازی با اشعار حسن بنهانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات زبان و ادبیات در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: LCONF07_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن رحیمی

کارشناس ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی و دبیر آموزش و پرورش

چکیده

بحث در مورد خمریات و ساقی نامه ها از دیر باز در ادبیات فارسی مرسوم بوده است، و به عنوان دو گونه ادبی همیشهدر دیوان شاعران و نویسندگان زبان و ادبیات فارسی و دیگر زبان ها جلوه گری نموده، محققان بر این باورند کهابونواس و پرتو شیراز از موفق ترین افراد این دو نوع شعر بوده اند بررسی تطبیقی مضامین اشعار این دو شاعر مسالهاصلی مقاله پیش رو است. این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی و با تکیه بر متون کتابخانه ای درصدد پاسخ به این پرسش است که تفاوت و تشابه مضامین شعر در خمریات ابونواس و ساقینامه پرتو شیراز چیست؟ نتایج تحقیق نشان می-دهد که هر دو این آثار به لحاظ توصیف، تشبیهات و آوردن آلات و نغمات موسیقی و دیگر کلمات میخانه ای بسانیکدیگر بوده و تفاوتی که در این دو به چشم می خورد، این است که شراب و آلات میخانه ای در خمریات ابونواسجنبه ظاهر داشته اما ساقی نامه پرتو فراتر از معنی ظاهر بوده و بیان نوعی تفکر فلسفی و عرفانی دارد.

کلیدواژه ها

شراب ، خمریه، ساقینامه، ابونواس، حکیم پرتو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.