تحلیل بهینگی فرایند تضعیف در گویش شیرازی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات زبان و ادبیات در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: LCONF07_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه زارع

استادیار گروه زبانشناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی فرایند واجی تضعیف شامل: حذف، سایش شدگی و ناسوده شدگی در گویش شیرازی در چارچوب نظریهبهینگی (پرینس و اسمولنسکی، ۱۹۹۳) است. این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی انجام گردید. داده های این پژوهش با استفاده از ضبط گفتار ۸ گویشور بومی (۴ مرد و ۴ زن در رده های سنی ۴۰ - ۸۵ سال)، منابع موجود در گویش شیرازی و شم زبانی نگارندهگردآوری شده اند. در توصیف و تحلیل داده ها، محدودیت های حاکم در صورت بهینه هر یک از فرایندها تبیین شده اند. بررسی داده هانشان می دهد که در این گویش، فرایند حذف همخوان در جایگاه پایانی صورت می گیرد. همچنین تبدیل همخوان انسدادی ملازیواک دار به سایشی ملازی بی واک نیز بسیار رایج است. ناسوده شدگی همخوان ها در جایگاه های آوایی خاصی نیز اعمال می شود.

کلیدواژه ها

گویش شیرازی، تضعیف، حذف، ناسوده شدگی، نظریه بهینگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.