بررسی آزمون های شخصیت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در مدیریت، حسابداری و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IVCONF05_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 801
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه یزدان پناه

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، آموزش و پرورش خراسان شمالی

سیده مهدیه دهقان

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، آموزش و پرورش خراسان شمالی

سیده سکینه شعبانی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، آموزش و پرورش خراسان شمالی

حجت اله محمدیان

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، آموزش و پرورش خراسان شمالی

چکیده

شکل گیری اولین تست های شخصیتی به اواخر سده ۸۱ و اوایل سده ۸۱ میلادی برمی گردد. زمانی که جمجمه خوانی (بررسیبرجستگی و فرورفتگی های جمجمه انسان) و چهره شناسی به منظور شناخت افراد رواج داشت و فلاسفه و متفکران درموردویژگی هایی اظهار نظر میکردند که بعدها ویژگی های شخصیتی نام گرفت . با شروع جنگ جهانی اول، احساس نیاز به آزمون هایشخصیتی کم کم شکل گرفت. ارتش آمریکا برای سنجش ویژگی هایی روانی سربازان خود به یک آزمون معتبر نیاز داشت. آزمونیکه بتواند ثبات هیجانی و توانایی رهبری و ویژگی های دیگر لازم برای یک سرباز را بیازماید. به همین منظور، رابرت وودورث(Robert Woodworth) ، مقیاسی تنظیم کرد تحت عنوان مقیاس تمایلات روان رنجوری، که استعداد و گرایش افراد بهاختلالات روانی را می سنجید و بر بی ثباتی عاطفی آنها متمرکز بود .در حین جنگ جهانی اول و پس از پایان آن، وودوورث بهدرخواست سازمان روانشناسی آمریکا (American Psychological Association; APA) ، به توسعه و گسترشمقیاس خود پرداخت که نهایتا به انتشار اولین آزمون رسمی شخصیت منجر شد؛ .WPDS به طور کلی، صفات شخصیتی ویژگی-های دایمی هستند که فرد در اکثر موارد از خود نشان می دهد.بعد از شناسایی صفات شخصیتی، میتوان از آنها برای پیش بینی رفتار در آینده استفاده کرد. شخصیت، از حدود ۳ سالگی به تدریج تثبیت می شود و تا ۵۰ سالگی به خود ادامه می دهد. از ۵۰ سالگی به بعد، به تدریج پخته می شود یا جا میافتد، زیرا شعور اکثر مردم بیشتر و اخلاقشان بهتر می شود

کلیدواژه ها

شخصیت، آزمون، صفات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.