بررسی مدل های پیاده سازی مدیریت دانش

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در مدیریت، حسابداری و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IVCONF05_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازیلا بنائی مفخم

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت اجرای دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

ابراهیم شیری

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

غلامرضا رحیمی

استاد گروه مدیریت، دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی بناب

چکیده

مدل های اجرایی مدیریت دانش مجموعه ای از اقدامات را پیشنهاد می کنند که یک سازمان می تواند در طول اجرای مدیریتدانش از آنها پیروی کند. این مدلها یک ساختار یا یک مجموعه اصول راهنما ارائه می دهند که نحوه اجرا و تعیین نقشهاقدامات آینده سازمان برای مدیریت دانش را تشریح می کنند. این گروه از مدل ها، فرایندها یا اقدامات ضروری که برایبکارگیری دانش مورد نیاز هستند را برجسته می نماید. همچنین مشتمل بر عوامل و فاکتورهایی هستند که عملکرد و رفتارمدیریت دانش را تحت تاثیر قرار داده و دیدگاهی متعادل را بین نقش تکنولوژی و نقش انسان در مدیریت دانش ارائهمیدهند. امروزه بزرگترین آرزوی سازمانها تعریف یک سیستم مدیریت دانش مناسب و اداره آن به یک روش کارساز است؛اما اینکه چگونه سازمانها در طراحی و پیاده سازی مدیریت دانش موفق خواهند شد از طریق شناسایی عوامل کلیدیامکان پذیر است. از این رو مدل های مدیریت دانش الگوهایی هستند که برای استفاده کاربردی از دانش نظری در یک سازمانارائه شده اند.در این مقاله سعی شده با توصیف مفهوم دانش و مدیریت دانش، چند مورد از مهم ترین مدل های مدیریت دانش که بیشترین کاربرد را در سازمان های مختلف دارند، اشاره ای گردد. از جمله این مدلها «مدل بکوویتز و ویلیامز، مدل نیومن و کنوورد، مدل نوناکا و تاکوچی، مدل شرون لاوسون، مدل فرید، مدل ادل و گراسیون، مدل بکمن، مدل زک و میر، مدل مک الروی، مدل جاشپارا، مدل هیسیگ، مدل پروبست، روبو رمهاردت، مدل لین و لی» می باشند.

کلیدواژه ها

دانش، مدیریت دانش، مدلهای مدیریت دانش.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.