استفاده از روش های هوش مصنوعی در همترازیابی هستان شناسی ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در مدیریت، حسابداری و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IVCONF05_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکیلا مختاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت سیستم های اطلاعاتی دانشگاه سیستان و بلوچستان

آسیه قنبرپور

استادیار گروه کامپیوتر، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

با ظهور وب، تعداد کاربران اینترنت به طور تصاعدی افزایش یافته و تولید دادها در حوزه ها مختلف رشد است. همگام با این رویداد، متفاوت بودن ماهیت داده ها منجر به ظهور مجموعه ای ناهمگن از داده ها شده است. استفاده ازهستان شناسی ها یک روش موثر برای مقابله با این ناهمگونی هاست. از هستان شناسی می توان برای توصیف ساختار و معناشناسیداده ها استفاده کرد. تولید هستان شناسی ها توسط مراجع مختلف خود سطحی از ناهمگونی را به سیستم تحمیل می کند. برای رفع اینچالش از همترازیابی هستان شناسی ها استفاده می شود. در سال ها اخیر استفاده از روش ها هوش مصنویی در محاسبه همترازیابیهستان شناسای ها مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله روش ها مطرح در این حوزه و نحوه بکارگیری هوش مصنوعی درهمترازیابی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین مزایا و معایب این روش ها بیان شده است و پیشنهاداتی در خصوص بهبود اینروش ها ارائه شده است.

کلیدواژه ها

وب معنایی، هستان شناسی، همترازیابی، نگاشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.