بررسی اثر فرآیند آنیل بر استحکام و انعطاف پذیری آلومینیوم خالص تجاری تغییر شکل شدید داده شده توسط فرآیند اتصال نوردی تجمعی (Accumulative Roll-Bonding)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ایزدجو

ارشناسی ارشد، بخش مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز.

حبیب دانش منش

استادیار، بخش مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز.

کمال جانقربان

استاد، بخش مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز.

چکیده

خواص مکانیکی ورق های ریز ساختار آلومینیومی ساخته شده توسط فرآیند کرنش دهی پلاستیک شدیدی به نام اتصال نوردی تجمعی (ARB) پس از فرآیند آنیل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که سختی و استحکام ورق های آلومینیومی با افزایش دما و زمان فرآیند آنیل کاهش یافته و انعطاف پذیری افزایش یافته است. بررسی ها بیانگر آن است که تبلور مجدد در ورق های ریز ساختار آلومینیومی در دمای بالای 200 درجه سانتی گراد و زمان های بیشتر از 15 دقیقه صورت می گیرد. نتایج بررسی ها نشان دادند که فرآیند آنیل می تواند باعث افزایش استحکام و کاهش انعطاف پذیری (سخت شدن) ورق های اتصال نوردی شده آلومینیومی گردد که این امر در تضاد با رفتار متداول مواد فلزی در فرآیند آنیل می باشد. پدیده افت تسلیم در دماهای 250و 275 درجه سانتی گراد و زمان های 30 و 45 دقیقه از فرآیند آنیل ملاحظه گردید.

کلیدواژه ها

آلومینیوم، اتصال نوردی تجمعی، آنیل، خواص مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.