تاثیر شرایط عملیات حرارتی بر تشکیل فاز گرافیت در فولاد آلیاژی پر کربن
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES02_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1068
نویسندگان
استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده مهندسی، گروه م
چکیده
در این پژوهش تاثیر عملیات حرارتی بر گرافیت زایی فولاد آلیاژی پرکربن مطالعه شده است. تشکیل فازگرافیت در فولاد باعث بهبود قابلیت ماشینکاری، استحکام بعد از کوئنچ کردن و تمپر کردن و پتک کاری سرد می شود. این نوع از فولادها برا ی کاربردهایی که نیاز به صلابت و مقاومت سایشی دارند خیلی مناسب هستند. مورفولوژی گرافیت با شکل متمایل به کروی و با اندازه و توزیع بهینه در آلیاژهای آهنی خیلی اثرگذار می باشد. عملیات حرارتی متشکل از نگهداری در C ˚920 و به مدت hr5 و عملیات حرارتی بعدی همدما تاسقف hr 5 و در درجه حرارت ˚C750 بکار گرفته شد. نتایج بدست آمده نشان می دهد که مقدار گرافیت با افزایش زمان عملیات حرارتی افزایش می یابد. سیمای کلیدی پژوهش حاضر این می باشد که با وجود اهمیت اصولی، از پتانسیل کاربردی بسیار خوبی نیز برخوردار می باشد.کلیدواژه ها
گرافیت زایی، فولاد، ریزساختار، عملیات حرارتی، آستنیتمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.