مقاله کوتاه: مقایسه ی میزان افسردگی و سلامت روان در دانشجویان جدیدالورود دانشکده ی علوم پزشکی آبادان در دو سال تحصیلی پیاپی۹۲-۹۱ و ۹۳-۹۲

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه­ آموزش جندی­ شاپور، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EDJ-6-4_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه ممتازان

عضو هیات علمی، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.

ناهید محمودی

سرپرست اداره مشاوره، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.

مینا باغبان

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.

سید عابدین حسینی آهنگری

عضو هیات علمی، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.

چکیده

افسردگی از شایع ترین اختلالات روانی می باشد که به طور گسترده ای بر فعالیت های فرد تاثیر می گذارد، بهداشت روان فرد و به تبع آن روابط اجتماعی وی را به خطر می اندازد. این مطالعه به بررسی میزان افسردگی و سلامت روان در دانشجویان جدیدالورود دانشکده ی علوم پزشکی آبادان در دو سال تحصیلی پیاپی ۹۲-۹۱ و ۹۳-۹۲ پرداخته است. این مطالعه به شیوه ی توصیفی انجام شده است. جامعه ی پژوهش کلیه ی دانشجویان جدیدالورود رشته های دانشکده ی علوم پزشکی آبادان شامل رشته های پرستاری، اتاق عمل، علوم آزمایشگاهی و پزشکی با تعداد کل ۳۲۵ نفر بودند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ی GHQ با ۲۸ سوال و پرسشنامه ی افسردگی بک با ۲۱ سوال است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نسخه ی ۱۸ نرم افزار SPSS استفاده گردید. یافته ها حاکی از آن است که رده ی سنی بین ۱۷ تا ۳۸ سال می باشد. تعداد دانشجویان دختر نسبت به پسر بیشتر بوده است. میزان افسردگی در میان دانشجویان رشته ی پزشکی بیشترین (۵۱/۰) و در رشته ی اتاق عمل کمترین (۳۵/۰) میزان است. بیشترین میزان افسردگی در گروه سنی بالای ۳۱ سال (۵۳/۰) است. افسردگی در دانشجویان متاهل (۴۷/۰) بیش از دانشجویان مجرد است و در دانشجویان پسر (۴۹/۰) بیش از دانشجویان دختر است. بیشترین میزان سلامت روان مربوط به گروه سنی ۳۰-۲۶ سال (۳۷/۲) است. این مطالعه نشان می دهد که بین میزان افسردگی و سلامت روان دانشجویان جدیدالورود یک رابطه ی قوی و معکوس وجود دارد؛ لذا با انجام تمهیدات مناسب از سوی مدیریت امور دانشجویی باید به حفظ سلامت روان در سطح بالا تلاش نمود تا از بروز افسردگی جلوگیری به عمل آید.

کلیدواژه ها

افسردگی, سلامت روان, دانشجو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.