مقاله کوتاه: مقایسه ی میزان افسردگی و سلامت روان در دانشجویان جدیدالورود دانشکده ی علوم پزشکی آبادان در دو سال تحصیلی پیاپی۹۲-۹۱ و ۹۳-۹۲

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 282

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EDJ-6-4_012

تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1401

چکیده مقاله:

افسردگی از شایع ترین اختلالات روانی می باشد که به طور گسترده ای بر فعالیت های فرد تاثیر می گذارد، بهداشت روان فرد و به تبع آن روابط اجتماعی وی را به خطر می اندازد. این مطالعه به بررسی میزان افسردگی و سلامت روان در دانشجویان جدیدالورود دانشکده ی علوم پزشکی آبادان در دو سال تحصیلی پیاپی ۹۲-۹۱ و ۹۳-۹۲ پرداخته است. این مطالعه به شیوه ی توصیفی انجام شده است. جامعه ی پژوهش کلیه ی دانشجویان جدیدالورود رشته های دانشکده ی علوم پزشکی آبادان شامل رشته های پرستاری، اتاق عمل، علوم آزمایشگاهی و پزشکی با تعداد کل ۳۲۵ نفر بودند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ی GHQ با ۲۸ سوال و پرسشنامه ی افسردگی بک با ۲۱ سوال است. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نسخه ی ۱۸ نرم افزار SPSS استفاده گردید. یافته ها حاکی از آن است که رده ی سنی بین ۱۷ تا ۳۸ سال می باشد. تعداد دانشجویان دختر نسبت به پسر بیشتر بوده است. میزان افسردگی در میان دانشجویان رشته ی پزشکی بیشترین (۵۱/۰) و در رشته ی اتاق عمل کمترین (۳۵/۰) میزان است. بیشترین میزان افسردگی در گروه سنی بالای ۳۱ سال (۵۳/۰) است. افسردگی در دانشجویان متاهل (۴۷/۰) بیش از دانشجویان مجرد است و در دانشجویان پسر (۴۹/۰) بیش از دانشجویان دختر است. بیشترین میزان سلامت روان مربوط به گروه سنی ۳۰-۲۶ سال (۳۷/۲) است. این مطالعه نشان می دهد که بین میزان افسردگی و سلامت روان دانشجویان جدیدالورود یک رابطه ی قوی و معکوس وجود دارد؛ لذا با انجام تمهیدات مناسب از سوی مدیریت امور دانشجویی باید به حفظ سلامت روان در سطح بالا تلاش نمود تا از بروز افسردگی جلوگیری به عمل آید.

نویسندگان

محبوبه ممتازان

عضو هیات علمی، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.

ناهید محمودی

سرپرست اداره مشاوره، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.

مینا باغبان

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.

سید عابدین حسینی آهنگری

عضو هیات علمی، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :