بررسی وجهیت در تاریخ بیهقی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی(۱۴۰۱)
  • کد COI اختصاصی: BAYHAGI12_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه احمدی نسب

استادیار زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه شهید چمران اهواز:

زهره سادات ناصری

استادیار زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

وجه و وجهیت دو عنصر مورد توجه در مطالعات زبانشناسی و حوزه های وابسته است. وجهیت نگرش نویسنده و گوینده را به گزاره و یا رویداد نشان میدهد. از این رو، بررسی وجهیت در مطالعات ادبی به ویژه مطالعات سبک شناسی از اهمیت به سزایی برخوردار است. وجهیت در زبان به صورتهای مختلف دستوری نمود پیدا می کند مانند افعال وجهی، قید و یا نمود فعلی. در مطالعه پیش رو، با توجه به جایگاه و اهمیت تاریخ بیهقی، به بررسی وجهیتدر این متن پرداخته شده است تا سبک نویسنده این اثر سترگ از منظر وجهی مشخص شود. با بررسی نمونه هایی از متن تاریخ بیهقی، یافته ها حاکی از آن است که نویسنده در بیان رویدادها محتاط بوده و با استفاده از وجهیت در بیان نظرگاه خود، از افعال وجهی برای بیان احتمال، قطعیت و یا شک و تردید بهره گرفته است.

کلیدواژه ها

تاریخ بیهقی، وجهیت، افعال وجهی، قطعیت، احتمال، تردید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.