مبانی جرم انگاری حاکم بر کرونا ویروس در نظام حقوقی ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: همایش علمی مطالعات حقوقی، علوم قضایی و پژوهش های اجتماعی
- کد COI اختصاصی: CLSJSR01_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 412
نویسندگان
کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی
کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی
چکیده
ایدز بعنوان یک بیماری نوظهور در عرصه جهانی و گسترش و شیوع آن در دو دهه اخیر جامعه بشریرا با چالش بزرگ مواجه ساخته ، هر روزه افراد بسیاری قربانی این بیماری می شوند، در این بین افرادیهستند که عامدانه یا غیر عامدانه به گسترش این بیماری و انتقال آن به دیگران مبادرت می ورزند، درحالی که در حال حاضر هیچ گونه قانون خاصی جهت مقابله با این پدیده دهشتناک در کشورما وجودندارد و این بحث پیش می آید که آیا این قبیل افراد مسوولیت کیفری دارند وآیا سیاست کیفری خاصیدر این مورد در کشور ما وجوددارد . مشکل اساسی در برخورد با این پدیده در حال گسترش، عدمپاسخگوی مناسب درنظام تقنینی ایران می باشد . لذا پس از مطالعه در این خصوص نتایجی حاصل شدکه مهمترین آن عبارتند از: ۱- انتقال ویروس ایدز ودیگر امراض مسری کشنده می تواند تشکیل دهندهرکن مادی جرایم علیه انسان قرار گیرد، اگر چه در متون گذشتگان نیز تحت عنوان سرایت بدان اشارهشده است ولی در شکل امروزی آن نمی تواند پاسخگو باشد.و به دلیل وجود خلاء قانونی، این نتیجهحاصل شد که جرم انگاری دقیق و روشن، می تواند نتایج مطلوبی را برای جامعه و حفظ حقوق بزهدیده، در بر داشته باشد ولی تا آن زمان می بایست با قوانین عام، انتقال دهندگان این بیماری را مسئولبشماریم.کلیدواژه ها
ایدز، هپاتیت، مسوولیت کیفری، مبانی جرم انگاریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.