مدلسازی مکانیابی تاسیسات شهری با استفاده از GIS با تاکید بر مکانیابی پارکینگهای طبقاتی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: همایش ژئوماتیک 86
  • کد COI اختصاصی: GEO86_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6075
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری

حمید عبادی

استادیار دانشکده مهندسی نقشه برداری

سلمان احمدی

دانشجوی دکتری فتوگرامتری

چکیده

مدیریت و هدایت جابجایی انسان و کالا در سطح معابر یک شهر، با هدف افزایش سرعت، امنیت و کاهش هزینه حمل و نقل مهمترین هدف ایجاد سیستمهای حمل و نقل شهی است. کارکرد این سیستم وابسته به وجود زیر ساختهای لازم و نیز قرارگیری مناسب اجزا مختلف آن و نیز هماهنگی این اجزا با یکدیگر است. یکی از مهمترین زیر ساختهای سیستم حمل و نقل پارکینگهای عمومی هستند که نقش عمده ای در کاهش پارک حاشیه ای و روانی ترافیک ایفا می کنند. پارکینگهای عمومی زمانی می توانند کارایی لازم را داشته باشند که در مکان مناسبی احداث شوند. در حال حاضر مکانیابی پارکینگهای عمومی به روش سنتی و با بازدید از محل انجام می گیرد. در این روش مکانهای انتخابی فقط با لحاظ نمودن تعداد محدودی از پارامترها مانند قیمت زمین انجام می گیرد. سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) که علم و فناوری تجزیه و تحلیل داده های مکان مرجع می باشد، توانایی تلفیق تعداد زیادی پارامتر را بصورت همزمان دارد. GIS سیستمی مناسب جهت تصمیم گیریهای چند معیاره مانند مکانیای می باشد.از مشکلات رایج در فرایندهای مکانیابی با استفاده از GIS انتخاب روش وزندهی و روش تلفیق مناسب لایه ها می باشد. در این مقاله ضمن ارائه الگویی مناسب جهت مکانیابی بهینه پارکینگهای عمومی به وسیله GIS به مقایسه روشهای مختلف وزندهی به لایه های مکانیای پارکینگ ، نیز پرداخته شده است. با اسفتاده از روشهای وزندهی نظیر همبستگی آماری، Fuzzy AHP ، Structured AHP, AHP three degree چهار سناریوی مکانیابی پارکینگ ایجاد شده و در ادامه با مقایسه این سناریوها روش وزندهی مناسب انتخاب شده است.

کلیدواژه ها

تصمیم گیری چندمعیاره ، پارکینگهای عمومی ، مکانیابی ، همبستگی آماری ، همپوشانی شاخص ، وزندهی ، Structured AHP, GIS Fuzzy AHP, AHP three degree

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.