بهینه سازی فرآیند آهنگری به کمک الگوریتم مورچگان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: بیست و یکمین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
- کد COI اختصاصی: ISME21_265
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 118
نویسندگان
کارشناس ارشد مکانیک، دانشگاه شهرکرد
استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان
کارشناس ارشد کامپیوتر، دانشگاه تهران، آزمایشگاه پردازش متن و زبان طبیعی
چکیده
تولید قطعات مختلف بدون عیب و نقص به کمک فرآیند آهنگری یکی از موضوعات مهم در علم مکانیک به شمار می رود. مقاله ی حاضر یک روش نوین بر مبنای هوش گروهی جهت بهینه سازی شکل پیش فرم در فرآیند آهنگری ارایه می دهد. در این راستا، به منظور شبیه سازی فرآیند آهنگری به کمک روش اجزا محدود، نرم افزار آباکوس به کار گرفته شده است. ماده تراکم ناپذیر بوده و رفتار آن الاستیک – ویسکوپلاستیک فرض شده است. الگوریتم مورچگان روشی است که برای حل مسئله ی بهینه سازی به کار برده شده است. با ترکیب کد بهینه سازی در محیط نرم افزار متلب و فایل پایتون توسعه یافته در محیط برنامه نویسی نرم افزار آباکوس، بهینه سازی یک مسئله ی کله زنی استوانه ی توپر بررسی شده است. در نهایت به منظور تایید نتایج به دست آمده، مقایسه ای با نتایج به دست آمده از دو روش الگوریتم ژنتیک و تکنیک بهینه سازی بر پایه ی روش مشتق گیری انجام می شود.کلیدواژه ها
فرآیند آهنگری، طراحی پیش فرم، بهینه سازی، الگوریتم مورچگانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.