بررسی کارآیی استفاده از پلیمرهای سوپرجاذب و عمق کاشت در جنگل-کاری با گونه بادام کوهی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE06_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا میرآزادی

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان

بابک پیله ور

دانشیار گروه جنگلداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان

حمزه جعفری سرابی

دکترای جنگلشناسی و اکولوژی جنگل، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان

سیدوحید سیدنا

دکترای جنگلشناسی و اکولوژی جنگل، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان

چکیده

هدف از این پژوهش معرفی بهترین روش کاشت گونه درختی بادام به منظور کمک به استقرار بهتر نهالها در عرصه های طبیعی است. بدین منظور تعدادی نهال یک ساله بادام کوهی با ۴ ترکیب تیماری (عمق کاشت در دو سطح ۳۰ و ۱۰۰ سانتی متری) و سوپرجاذب (صفر و پنجاه گرم) در اسفند ماه ۱۳۹۹ کاشته شدند. پس از یک فصل رشد قطر یقه و ارتفاع نهال ها، درصد زنده مانی و رویش قطری و ارتفاعی محاسبه شد و با آزمون آنالیز واریانس یک عامله بین تیمارهای محتلف مقایسه شد. نتایج نشان داد که تیمار عمق کاشت ۱۰۰ سانتی متری و ۵۰ گرم سوپرجاذب بهترین عملکرد را داشته و تیمار عمق کاشت ۳۰ سانتی متری و بدون سوپرجاذب عملکرد ضعیف تری داشت. در این ارتباط می توان بیان داشت که چاله های ۱۰۰ سانتی متری به دلیل عمق بیشتر حجم آب بیشتری را در خود ذخیره می کنند که ریشه نهال می تواند از این رطوبت استفاده نماید. نتایج این تحقیق نشان دهنده تاثیر مثبت سوپرجاذب و چاله های عمیق بر رشد و زنده مانی نهال ها بود.

کلیدواژه ها

جنگل کاری، عمق کاشت، سوپرجاذب، بادام کوهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.