شناسایی و رتبه بندی مهم ترین علل تمایل مصرف کنندگان داخلی به خرید پوشاک خارجی -مطالعه موردی در استان قم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری نساجی و پوشاک، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTST-11-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیدعلی عادلی

گروه آموزشی اقتصاد/ دانشگاه قم، قم، ایران

محمدحسن ملکی

گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشگاه قم، قم، ایران

زهرا ریاضی

دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشگاه قم، قم، ایران

چکیده

سالانه میلیاردها دلار در جهان صرف خرید پوشاک شده و مسیر توسعه بسیاری از کشورهای پیشرفته از رشد و توسعه این صنعت نشات گرفته است. این در حالی است که در حال حاضر صنعت پوشاک ایران حتی در سطح مصرف کننده داخلی نیز با اقبال مواجه نمی گردد. تحقیق حاضر به دنبال بررسی و رتبه بندی مهم ترین علل تمایل مصرف کنندگان داخلی به خرید پوشاک خارجی در استان قم است. تحقیق حاضر از نظر جهت گیری، کاربردی و از حیث روش شناسی، مطالعه ای کمی است. همچنین به دلیل استفاده از مصاحبه و پرسشنامه به عنوان ابزار گردآوری داده ها، تحقیق دارای ماهیت میدانی است. جامعه نظری تحقیق حاضر، خبرگان صنعت پوشاک استان قم شامل مدیران کسب وکارها، کارشناسان سازمان صنعت و واحد بازاریابی شرکت ها بوده و روش نمونه گیری در این پژوهش به صورت قضاوتی انجام شده است. برای جمع آوری داده های تحقیق از پرسشنامه های خبره سنجی و اولویت سنجی استفاده شد. بدین منظور در ابتدا از طریق مرور پیشینه و مصاحبه با خبرگان، ۱۹ عامل موثر بر تمایل مصرف کنندگان داخلی به خرید پوشاک خارجی شناسایی شد .در ادامه این عوامل با دلفی فازی غربال شدند. عوامل غربال شده با تکنیک سکا اولویت بندی شدند. بر اساس نتایج به دست آمده، عدم برندسازی مناسب، عدم سرمایه گذاری در تبلیغات، کم کاری و تقلب در تولید، طراحی نامناسب و قیمت بالا به ترتیب از مهم ترین علل تمایل مصرف کنندگان استان قم به خرید پوشاک خارجی است. درنتیجه با تمرکز بر اصلاح و تقویت موارد فوق می توان گام بزرگی در مسیر گرایش مصرف کنندگان به پوشاک داخلی و نیز حضور پررنگ تر این صنعت در عرصه های بین المللی برداشت.

کلیدواژه ها

صنعت پوشاک, کالای خارجی, کالای داخلی, تمایل, رتبه بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.