تنوع ژنتیکی P. multocida جدا شده از گوسفند و بز در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره بین المللی مهندسی کشاورزی و صنایع وابسته
  • کد COI اختصاصی: AGRICONF01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی تهمتن

شعبه شیراز، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویجکشاورزی، شیراز، ایران

حامد میرغفاری

بخش مدیریت کشاورزی، دانشکده کشاورزی، علوم تحقیقات کردستان، دانشگاه آزاداسلامی، سنندج، ایران

چکیده

هدف از مطالعه حاضر بررسی خصوصیات پاستورلا مولتاسیدا جدا شده ازگوسفند و بز بوسیله روش RFLP-PCR با استفاده از آنزیم محدود کنندهBam HI و Hind III است. در میان جدایه ها ۳ / ۹۲ درصد بعنوان تیپ کپسولی A شناسائی شد در حالیکه ۷ / ۷ درصد تیپ کپسولی D بودند. در تستکشندگی موش تمام جدایه ها بجز دو تا حاد بودند و باعث مرگ موشگردید. در آنالیز مولکولی ۷ نوع طرح متمایز با توجه به آنزیم هایمحدود کننده بدست آمد. سویه های با طرح مولکولی یکسان با هم مشابهبودند در حالیکه سویه های با طرح متفاوت، متنوع بودند.آنزیم محدودکننده Hind III تفریق بیشتری بین DNA های پاستورلا مولتاسیدا جدا شدهاز گوسفند و بز ایجاد کرد. تایپ کردن با روش مولکولی فوق و ارتباطبا مدت زمان مرگ موش یک نتیجه قوی و استوار بدست می دهد. تایپمولکولی II ارتباط بهتری با حیوانات بیمار نشان داد. این روشمولکولی برای شناسائی، تفریق و طبقه بندی پاستورلا مولتوسیدا کارائیدارد.

کلیدواژه ها

پاستورلا مولتاسیدا، تایپ کپسولی، PCR-RFLP ، گوسفند و بز،ایران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.