استخراج ترکیبات زیست فعال با ارزش افزوده بالا از پسماندهای کشاورزی و صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
  • کد COI اختصاصی: GMBTUMA02_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم رجبی

دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و مهندسی صنایع غذایی، گرایش زیست فناوری مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

صابر امیری

دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

غزاله احمدی پرتوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و مهندسی صنایع غذایی، گرایش شیمی مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

فرآوری مواد غذایی به دلیل ضعف در مدیریت پس ماندهای حاصل از جریان های جانبی به دلیل عدم بهره گیری ازضایعات حاصل به یک خطر جدی برای محیط زیست تبدیل شده است. این به اصطلاح زباله های زیستی ممکن استحاوی پلیمرهای زیستی و سایر ترکیبات مانند پروتئین ها، پلی ساکاری دها، لیپی دها، رنگدانه ها، ریز مغذی ها و ترکیباتمعدنی، با ار زش غذایی بالا و خاصیت بیولوژیکی فعال باشند. یکی از رو شهای جدید و جذاب جهت بهبود کیفیت ومحتوی غذایی و افزایش ماندگاری میوه ها و سبزی ها استفاده از ترکیبات زیست فعال با کمک فناوری های پس ازبرداشت است. این ترکیبات موادی هستند که می توانند از فساد مواد غذایی و تکثیر میکروارگانیسم های مضر جلوگیریکنند و در برخی موارد به عنوان یک ترکیب فراسودمند عمل کنند .ترکیبات فنلی به دلیل دارا بودن اثرات بیولوژیکی و خاصیت آنتی اکسیدانی بالا به عنوان ترکیبات زیست فعال حائزاهمیت میباشند. فلاوونوئیدها ترکیباتی هستند که از دو حلقه معطر تشکیل شده اند که توسط یک پیوند سه کربنهبه هم وصل شده اند. علاوه بر این فلاوونوئیدها به گروه های مختلفی مانند آنتوسیانین ها، فلاونون ها، فلاونول ها، فلاون هاو ایزو فلاون ها دسته بندی می شوند.ما در این مقاله به بررسی استخراج برخی از ترکیبات زیست فعال از پسماند و ضایعات محصولات کشاورزی و اثراتبیولوژیکی این ترکیبات خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

استخراج ترکیبات زیست فعال، ترکیبات زیست فعال، فلاوونوئیدها، پسماندهای محصولات کشاورزی، نگهدارنده های طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.