قانون بخش خصوصی و مصلحت سنجی های پدرانه دولتی (آیا مقررات و قوانین وضع شده در بخش خصوصی بیش از حد است؟)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ماهنامه پژوهش ملل، دوره: 6، شماره: 68
  • کد COI اختصاصی: JR_RNM-6-68_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمانه میرهادی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نراق

محمود شهیدی

استادیار، دکتری روابط بینالملل، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نراق

چکیده

مقاله حاضر به تحلیل اثر معکوس روش های مدیریت پدرانه حکومت، به خصوص قوانین و مقررات حاکم بربخش خصوصی می پردازد. غالبا دولت با صدور قوانین و مقررات و تصمیم گیری در زمینه هایی مانندقراردادهای بخش خصوصی که قانون بخش خصوصی و آزادی انتخاب در آن پیروز شده است، مواضع معینیاتخاذ کرده است. به دلیل موضع حمایتی دولت تنظیم قوانین در بخش خصوصی افزایش یافته است. قوه قضائیه به مشکلاتی که روزانه در فضای بخش خصوصی بوجود میآید رسیدگی میکند چون آن را تنها عاملاجتماعی می داند که می تواند تصمیمات اش را به اجرا بگذارد. به این ترتیب، این مقاله درصدد آن است کهبه تحلیل تبعات ممکن این وضعیت نوعدوستانه بپردازد. جالب است بدانید که چنین وضعیتی همزمانمستبدانه هم هست، چون افراد را از ازل آسیبپذیر میداند و اصول قانون بخش خصوصی را به حداقلمی رساند. این طرز فکر در نهایت می تواند یک سیستم دموکراتیک را به سیستمی تمامیت خواه تبدیل کند.

کلیدواژه ها

پاترنالیسم دولتی، حقوق خصوصی، آزادی اراده، وضعیت نوع دوستانه، تمامیت خواهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.