تاثیر فضای مجازی بر تعلیم و تربیت رسمی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پژوهشنامه اورمزد، دوره: 12، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_OURMAZD-12-51_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه ترابی زاده

لیسان روانشناسی، فرهنگی آموزش و پرورش ناحیه ۵ بندرعباس دبستان دخترانه شاهد، شهید حسین الله پرست

چکیده

تاثیرات و پیامدهای مثبت و منفی فضای مجازی بعنوان یک پدیده نوین در اجتماعات انسانی درحال گسترش است. هر روز از سوی صاحب نظران و رسانه ها نقش مثبت اینترنت و فضای مجازیدرتوسعه اقتصادی و نقش منفی آن در توسعه فرهنگی برجسته سازی می شود. انسان بر اساسطبیعت ذاتی خویش احتیاج به برقراری ارتباط دارد، واز آغاز برای برقراری ارتباط و رساندن پیامخود به دیگران، شیوه های گوناگون را به کار برده است؛ از اشاره های رمزگونه اولیه گرفته، تااستفاده از پیشرفته ترین وسایل ارتباطی مدرن امروزی. رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی که درگذشته دارای رشدی کند و ناچیز بوده، در عصر حاضر با تحول چشه گیری روبه رو شده اند؛ بهگونه ای که عصر حاضر را «عصر اطلاعات و ارتباطات» می خوانند؛ آن هم ارتباط جوامع انسانییعنی ارتباط بین کالا، سرمایه، فرهنگ و اعتقادات که به آسانی از مرزهای جغرافیایی می گذرند ووارد قلمرو دیگر جوامع می شوند. همچنین عصر حاضر را «عصر جریان های اجتماعی و تحول» نیزنامیده اند؛ تحول در عقاید، انگاره ها، پیام ها و ارزش ها. در چنین برهه ای از زمان که فضایمجازی جهان را به دهکده ای کوچک مبدل کرده و مردم جهان را از کوچک و بزرگ با فرهنگو باورهای متفاوت با یکدیگر مرتبط نموده، مباحث تربیتی فرزندان را با چالش روبه رو ساختهاست آنچه در این عصر برای والدین مهم است (مجله افق، بهمن ۱۳۸۸ شماره ۲۵۷) آشنایی با مبانی تعلیم و تربیت و توجه به چالش های تربیتی این ابزار مدرن است. برای تعلیم و تربیت تعاریف بسیاری بیان شده است. تعریف تعلیم و تربیت، عبارت است از فراهم آوردن زمینه ها و عوامل بهفعلیت رساندن یا شکوفا ساختن شخص در جهت رشد و تکامل اختیاری او به سوی هدف هایمطلوب و بر اساس برنامه ای سنجیده شده می باشد. (فلسفه تعلیم و تربیت، دفتر همکاری حوزه و دانشگاه، ج ۱، ص ۳۴۱-۳۶۶).

کلیدواژه ها

تعلیه و تربیت رسمی، فضای مجازی، والدین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.