ترمیم عصب سیاتیک آسیب دیده در مدل حیوانی موش صحرایی با استفاده از کانال های پلیمری ساخته شده با پلیمر پلی- ال- لاکتیک اسید/ نانولوله کربنی/ نانو فیبرهای ژلاتین دارای بربرین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه دانش و تندرستی، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JKH-16-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی علی زاده

گروه مهندسی بافت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران

آنه محمد یاپنگ غراوی

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران

مهدی میرزایی

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران

مجید صالحی

گروه مهندسی بافت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران- مرکز تحقیقات سلامت جسمی و باروری، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

مقدمه: مهندسی بافت با استفاده از سلول، داربست و فاکتور رشد محیط مناسبی برای ترمیم، جایگزینی یا بازسازی بافت آسیب دیده ایجاد می کند. داربست ها نقش ECM بافت طبیعی را بازی کرده و از رشد و تمایز سلول ها حمایت می کنند. روش الکتروریسی روشی سریع و کارآمد است که امکان ساخت داربست های نانوفیبری را فراهم می آورد. جداسازی فازی نیز روشی سریع و کم هزینه بوده و نیاز به ابزار کمتری دارد. مواد و روش ها: در مطالعه ی حاضر بعد از به دست آوردن شرایط بهینه موثر در فرآیند الکتروریسی و جداسازی فازی، از پلیمر ژلاتین برای سنتز نانوفیبر و از پلیمر PLA و نانولوله کربنی چند دیواره برای ساخت کانال های متخلخل و نانوفیبری حاوی بربرین استفاده و با آزمون های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: نتایج آزمون های مشخصه یابی در محیط خارج بدن نشان دهنده مناسب بودن کانال های حاوی / PLA/MWCNTs نانوفیبر ژلاتین با بربرین بود. آزمون های عملکردی (که شامل ) Hot plate test ، SFI) و آزمون های بافت شناسی از عصب بازسازی شده شامل رنگ آمیز H&E و نیز آزمون های بافت شناسی از عضله گاستروکتمیوس پای معیوب (H&E) و همچنین وزن عضله گاستروکنمیوس پای معیوب بیانگر بهبود چشمگیر در موش های دریافت کننده بربرین در مقایسه با گروه کنترل منفی و گروه های فاقد بربرین بود. نتیجه گیری: توانایی ساخت کاندوئیت های متخلخل- نانوفیبری از پلیمرهای PLA و ژلاتین با تکنیک جداسازی فازی الکتروریسی امکان استفاده از آنها را در مهندسی بافت عصب محیطی فراهم می کند.

کلیدواژه ها

الکتروریسی، جداسازی فازی، کانال متخلخل- نانوفیبری، سلول های شوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.