تحلیل هم واژگانی و هم نویسندگی مقالات منتشر شده در مجله مدیریت اطلاعات سلامت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مدیریت اطلاعات سلامت، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HIM-17-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر خاصه

استادیار، علم اطلاعات و دانش شناسی، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

افشین موسوی چلک

دانشیار، علم اطلاعات و دانش شناسی، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

عاطفه شهیدی مقدم

کارشناس ارشد، علم اطلاعات و دانش شناسی، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: شناخت وضعیت موجود و مقایسه فعالیت های پژوهشی در موضوعات مختلف، باعث شده است که امروزه ارزیابی فعالیت های پژوهشی با استفاده از فنون علم سنجی از اهمیت خاصی برخوردار باشد. پژوهش حاضر با هدف تحلیل هم واژگانی و هم نویسندگی مقالات منتشر شده در مجله «مدیریت اطلاعات سلامت» طی سال های ۹۷-۱۳۸۸ انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع علم سنجی بود و داده های آن از «نمایه استنادی علوم ایران» استخراج گردید. جامعه تحقیق شامل ۷-۸ مقاله منتشر شده در مجله «مدیریت اطلاعات سلامت» طی بازه زمانی ۱۰ ساله (۹۷-۱۳۸۸) بود. یافتهها: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با ۲۳۶ مقاله، رتبه اول تولید مقالات مجله مدیریت اطلاعات سلامت را به خود اختصاص داد. بیش از ۹۴ درصد مقالات به صورت گروهی نگارش یافته بود. محمدحسین یارمحمدیان بالاترین امتیاز را از نظر مرکزیت های هم نویسندگی کسب کرد. کلید واژه «بیمارستان ها» پرتکرارترین کلید واژه مجله مدیریت اطلاعات سلامت بود. خوشه بندی موضوعی مقالات مجله حاکی از وجود ۷ خوشه موضوعی «عملکرد و خدمات بیمارستانی، مدیریت دانش در دانشگاه ها، سیستم اطلاعات بیمارستانی، مطالعات سنجش کمی اطلاعات سلامت، شاخص های سلامت بهداشت، مدیریت و فنآوری اطلاعات سلامت و کیفیت مراقبت های بهداشتی در بیمارستان ها» بود. نتیجه گیری: به نظر می رسد رویکرد همکاری علمی میان نویسندگان در تولید آثار علمی خوب است، اما تعداد زیادی از نویسندگان دارای حداقل تعداد تولید آثار علمی هستند. همچنین، تعداد کمی از موسسات و دانشگاه های تولید آثار علمی در حوزه مدیریت اطلاعات سلامت بسیار فعال هستند. به جزء خوشه «مدیریت دانش در دانشگاه ها»، تمام خوشه های موضوعی به دست آمده، با محورهای موضوعی مجله همراستا می باشند.

کلیدواژه ها

علم سنجی، مدیریت اطلاعات سلامت، هم تالیفی، هم رخدادی واژگان، تحلیل استنادی، شاخص های مرکزیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.