آگاهی وضعیتی در دفاع سایبری فعال، راهبردی به منظور مقابله با حملات پیشرفته امروزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ICTI05_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 468
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد رادی نیا

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش رایانش امن

علی جباررشیدی

دانشیار و عضو هیئت علمی

چکیده

امروزه حملات پیشرفته ی سایبری. با ضربه زدن به زیرساخت های حیاتی خطرهای جدی را برای اقتصاد و امنیت ملی کشورهاپدید آورده اند. متاسفانه غالبا مهاجمین و بدافزارهای رابانه ای یک قدم از سیستم های امنیتی جلوتر می باشند. از این رو باید بهجای انتظار برای مواجهه با تهدیدات و هجمه های احتمالی. یعنی همان روش های پیشین دفاع سایبری. به دنبال راه حلی قوی تر وهوشمندانه تر برای از میان بردن آن خطر احتمالی باشیم. اینجاست که نظریه "دفاع سایبری فعال " مطرح می شود که بخشاساسی آن آگاهی وضعیتی سایبری می باشد. طی چند سال اخیر دفاع سایبری فعال و آگاهی وضعیتی به عنوان یک راهبردجدید دفاعی در حوزه سایبر بین متخصصان و دانشمندان جهانی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و کشورهای بزرگ دنیاراهبردهای دفاعی خود را بر مبنای آن تبیین می کنند. هر کشور بر اساس زیرساخت های داخلی و ساختار خود. تعریف ورویکردی متفاوت از دفاع سایبری فعال دارد. در این بین. کشور ایران به عنوان یکی از قدرت های سایبری دنیا باید به این سمتحرکت نموده و راهبردهای دفاعی خود را متناسب با تهدیدات به روز نماید.در این مقاله ضمن ارائه یک تعریف جدید از دفاع سایبری فعال و جمع آوری تکنیک های منحصر به فرد آن. بر اثربخشی وبازدارندگی این نوع دفاع تاکید می گردد. در ادامه با بررسی برخی از ابعاد دفاع سایبری فعال و بخش اساسی آن یعنی آگاهیوضعیتی سایبری، لزوم ارائه یک مدل گسترده آگاهی وضعیتی بر مبنای راهبردها و تکنیک های این نوع دفاع نشان داده می شود.

کلیدواژه ها

دفاع سایبری، دفاع فعال، دفاع سایبری فعال، آگاهی وضعیتی، آگاهی وضعیتی سایبری، بازدارندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.