نقش اینترنت اشیاء پزشکی و محاسبات مه در استفاده از داده های مراقبت های بهداشتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ICTI05_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین ذکریاپور

دانشجوی دکتری نرم افزار، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

میرسعید حسینی شیروانی

استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

همایون موتمنی

استاد تمام، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

چکیده

سابقه و هدف: امروزه استفاده از فناوری های بالقوه می تواند موجب کاهش هزینه های مربوط به پیشگیری و مدیریت بیماریهایمزمن شود. از جمله آنها شامل دستگاههای که نظارتی مدون بر شاخص های بهداشتی انسان ها دارند. دستگاه هابی که در زمانواقعی جهت جلوگیری از رخ داد غیرمنتظره عکس العمل نشان می دهند یا در مواردی موجب کمک به خود درمانی مشاوره بیمارمی شوند. از آنجایکه نسل های اینترنت (۴G,LTE,۵G) و تلفن های هوشمند به طور ملموسی افزایش یافته است و همچنیناستفاده از بر نامه های کاربردی نصب شده بر روی تلفن هم اه در حوزه کنترل سلامتی مرسوم شده است. این دستگاه هایپوشیدنی، سنسورها و برنامه های تلفن همراه از طربق ابنترنت اشیاء پزشکی (MIOT) جهت پزشکی از راه دور و کنترلسلامتی تلفبق شده اند.مواد و روش ها: نقش mloT و fog computing (رایانش مه) در مراقبت های بهداشتی تحول بسزایی در عرصه داده های بزرگدارد. زبرا به ما اجازه می دهد ضمن گسترش بهره وری و کنترل هزینه ها مدل های تجاری ظهور کرده و مبتنی بر نیاز مشتری وتحلیل رفتار آنها نیز گام برداریم. این مقاله مروری به بررسی نقش mIoT در لبه شبکه جهت مراقبت های بهداشتی می پردازد.یافته ها: تجهیزات پوشیدنی و حسگرهای متصل به همراه دستگاه های کمک کننده جانبی در مواردی چون تصمیمگیری.هدایت، ردیابی علائم، آموزش و ارتقاء کیفیت سلامت انسانها در زندگی روزمره مورد توجه قرار گرفته است. تمامسنسورهای ارتباطی می توانند جهت بهبود تجزیه و تحلیل داده در مدت زمانی قابل توجه کارایی لازم را داشته باشند. درنتیجهعملیات حاصل از تجزبه و تحلیل داده های کسب شده از اشیاء متصل را در دنیای مراقبت های بهداشتی می توانند برفر آیندهایتجاری و تصمیم گیری در زمان واقعی تاثیر گذار باشند.استنتاج: گروه جدیدی از مشاوران بهداشتی دیجتال ظهور خواهند کرد که فر آیند سنتی تفسیر و درک داده های سلامت مربوطبه افراد را به زبان دیجیتال در مفسرهای آنها (تلفن همراه و...) بیان می کنند. آنها نیز به افراد بیمار و سالم کمک خواهند کرد تااز بیمارهای مزمن و مرتبط با گروه های خونی خود جلوگیری کنند تا عملکرد شناختی خود را بهبود داده و جهت سلامت روان وسبک زندگی سالم باتوجه به پیر شدن جمعیت جهانی از مشکلات پیش رو جلوگیری کنند.

کلیدواژه ها

پزشکی از راه دور، اینترنت اشیاء، شبکه حسگر بدن، فناوری بی سیم، مدیریت بیماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.