رابطه نیازهای بنیادین بر اساس تئوری انتخاب با گرایش به اعتیاد دانشجویان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی زندگی دانشجویی با تاکید بر فراغت، تاب آوری و سلامت
  • کد COI اختصاصی: AFLTRH01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه مظفری

روانپزشک، گروه روان شناسی، موسسه آموزش عالی فروردین، قائمشهر ، ایران

میترا مصلحی جویباری

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روان شناسی، موسسه آموزش عالی فروردین، قائمشهر، ایران

علی اصغر درگاهی قرقاشلو

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، گروه روان شناسی، موسسه آموزش عالی فروردین، قائمشهر، ا یران

فاطمه مصلحی جویباری

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه نیازهای بنیادین بر اساس تئوری انتخاب با گرایش به اعتیاد در دانشجویان بود. تحقیق حاضر از نوع توصیفی وهمبستگی بوده و تعداد جامعه آماری کلیه دانشجویان دوره کارشناسی، گروه علوم انسانی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز یکه در سال ۹۶-۹۷ در حال تحصیل اند و به تعداد ۲۳۰۶۴ نفر بود. نمونه آماری از چهار رشته روان شناسی، اقتصاد و حسابداری، مدیریت و حقوق به صورت تصادفی به عمل آمد. نمونه آماری موردبررسی این پژوهش، ۳۹۷ نفر بوده که به ترتیب رشته روان شناسی ۱۰۲ نفر (زن ۵۲ نفر، مرد ۵۰ نفر)، رشته حقوق ۱۲۱ نفر (زن ۷۱ نفر، مرد ۵۰ نفر)، رشته اقتصاد و حسابداری ۹۱ نفر (زن ۳۵ نفر، مرد ۵۶ نفر) و رشته مدیریت ۸۳ نفر (زن ۵۲ نفر، مرد ۳۱ نفر) به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و پرسشنامه های پژوهش حاضر را پاسخ دادند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS که ۲۱ مورد و روش آماری توصیفی و ضریب همبستگی اسپیرمن انجام شد.بین نیاز به آزادی و آمادگی با ضریب همبستگی برابر با ۱۸۱/۰- (۱۸۱/۰-=r)، بین نیاز به آزادی و آمادگی منفعل با ضریب همبستگی برابر با ۱۸۶/۰- (۱۸۶/۰-=r) در سطح ۹۹% و بین نیاز به آزادی و آمادگی فعال با ضریب همبستگی برابر با ۱۲۲/۰- (۱۲۲/۰-=r) در سطح ۹۵% رابطه منفی معناداری وجود دارد. بین نیاز به عشق، نیاز به تفریح، نیاز به بقا، نیاز به قدرت با آمادگی فعال و آمادگی منفعل رابطه معنادار وجود ندارد.

کلیدواژه ها

نیازهای بنیادین، تئوری انتخاب، گرایش به اعتیاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.