بررسی راهکار های موثر بر جذب سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، تجارت جهانی، اقتصاد، دارایی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MWTCONF11_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 734
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم رئیسی

کارشناس مالی اداره استاندارد چابهار

محمد امین رئیسی

کارشناس شیمی کاربردی

انور کفایی پور

کارشناس مالی فرمانداری چابهار

مهدی رئیسی

کارشناس مدیریت

عبیدالله پایدار

دانشجوی کارشناسی حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار

چکیده

سرمایه گذاری یکی از مهم ترین شاخص های رشد اقتصادی است و برای ایجاد و تداوم رشد اقتصادی، تشکیل سرمایه در هر کشوری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اما باید توجه داشت که جذب سرمایه در گرو شناسایی عوامل موثر بر آن و ایجاد تغییرات مناسب در آنها است. به همین منظور در مجامع بین المللی یکی از ابزارهای موثر کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه که امروزه توسعه صادرات را به عنوان الگویی برای توسعه اقتصادی خود انتخاب کرده اند، ایجاد مناطق آزاد تجاری صنعتی است. منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار یکی از هفت منطقه آزاد ایران است که یکی از اهداف تاسیس آن جذب سرمایه داخلی و خارجی برای رشد و توسعه کشور است. اما شواهد نشان می دهد که این سازمان در دستیابی به این مهم موفقیت چندانی کسب نکرده است. بر این اساس هدف اصلی این مقاله ارائه مدل مفهومی توسعه سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار است. برای دستیابی به این هدف، پژوهشگران ضمن بررسی ادبیات نظری و پیشینه موضوع، با رویکردی علمی و تحلیلی، عوامل موثر بر توسعه- سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار را شناسایی و بررسی کرده اند. یافته ها نشان می دهد که عوامل ساختاری (ساختار مدیریت، استراتژی و ساختار سازمانی)، عوامل محتوایی (تبلیغات و اطلاع رسانی، برگزاری همایش ها و آموزش ها) و عوامل محیطی (قوانین، ساختار اقتصادی، عوامل جغرافیایی، اسناد بالادستی، عوامل سیاسی و حمایتی) و انگیزه ها ) می تواند نقش موثری در جذب سرمایه گذاری در منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار داشته باشد.

کلیدواژه ها

سرمایه گذاری، عوامل سرمایه گذاری،مناطق آزاد، توسعه مناطق آزاد،منطقه آزاد چابهار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.