بررسی میزان تنکی سیگنال گفتار در حوز ههای مختلف

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس مهندسی برق ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEE20_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1028
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام امامی میبدی

آزمایشگاه تحقیقاتی پردازش گفتار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دان

حمیدرضا ابوطالبی

وحید ابوطالبی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه یزد

چکیده

نمایش های تنکsparse) ابزار قدرتمندی را در آنالیز و پردازش سیگنال های گفتار و صوت ایجاد کرده اند و تنکی به صورت یک مفهوم کلیدی و مهم در زمینه های مختلفی چون جداسازی کور منابع، فشرده سازی، نمونه برداری و آنالیز سیگنال در آمده است . هدف از اینمقاله، بررسی میزان تنکی سیگنال گفتار در حوزه های مختلف با استفاده از یک معیار مناسب و انتخاب حوزه ای است که تن ک ترین نمایش از س یگنال گفتار را موجب می شود. بدین منظور ابتدا، شش ویژگی را برای یک معیار تنکی بیان کرده و به مقایسه ی چندین معیار مطرح در این زمینه می پردازیم. بر اساس ویژگی های برشمرده شده، دو معیارhoyer و gini را برای بررسی میزان تنکی، انتخاب م یکنیم. با مقایس ه ی نتایج بدست آمده از اعمال این دو معیار به سیگنا لهای گفتار در حوز ههای مختلف، مشاهده می شود که حوزه هایDCT و MDCT تنک ترین نمایش از سیگنال گفتار را موجب می شوند. در ادامه با مقایسه ی دو تبدیلMDCT و DCTمشاهده می شود که تبدیلDCTدر مقایسه با تبدیل MDCT خطای کمتری را در بازسازی دارد.

کلیدواژه ها

تنکی، معیارgini معیارhoyer نمایش تنک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.