بررسی اثرات هشت هفته تمرینات عصبی عضلانی بر عملکرد حرکتی (مطالعه موردی: زنان ورزشکار مستعد آسیب لیگامنت صلیبی قدامی شهر مرند)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی علوم ورزشی، تربیت بدنی و مدیریت راهبردی در ورزش
- کد COI اختصاصی: SPORTIC05_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 352
نویسندگان
استادیار مدیریت ورزشی، دانشگاه پیام نور استان تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت ورزشی، گرایش اوقات فراغت و ورزش های تفریحی، دانشگاه پیام نور واحد تهران جنوب
چکیده
آسیب لیگامان متقاطع قدامی ( ACL ) یکی از شایع ترین آسیب های اندام تحتانی است و می تواند منجر به دوری از میادین ورزشی به مدت طولانی و بروز مشکلات ثانویه مانند استئوآرتریت زانو شود. لذا هدف انجام این پژوهش؛ بررسی اثر هشت هفته تمرینات عصبی عضلانی بر عملکرد حرکتی و حس عمقی مفصل زانو در زنان ورزشکاران مستعد آسیب - ACL است. ۳۰ فوتبالیست زن ۲۰ تا ۳۰ ساله مستعد آسیب ACL به صورت هدفمند انتخاب و در دو گروه، تمرینات عصبی عضلانی و گروه کنترل هر یک به تعداد ۱۵ نفر قرار گرفتند. مداخلات تمرینی به مدت هشت هفته تحت نظارت انجام شد. از تست پرش تاک جهت ارزیابی افراد مستعد آسیب رباط صلیبی استفاده شد و سپس عملکرد حرکتی با استفاده از تست های پرش مربع و دوی ۸ التین و جهت اندازه گیری حس عمقی زانو از گونیامتر در پیش و پس آزمون استفاده شد. نتایج نشان داد که تمرینات عصبی- عضلانی تاثیر معنی داری در بهبود عملکرد حرکتی و حس عمقی زانو زنان ورزشکاران فوتبالیست مستعد آسیب رباط صلیبی قدامی دارد. افزودن برنامه های عصبی عضلانی به برنامه های تمرینی ورزشکاران مستعد رباط صلیبی قدامی جهت تسهیل - محدودیت های ناشی از این آسیب ها نظیر عملکرد حرکتی و حس عمقی، توصیه می شود.کلیدواژه ها
رباط صلیبی قدامی، عملکرد حرکتی، حس عمقی، تمرینات عصبی عضلانی، آسیب لیگامنت صلیبی قدامیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موانع مدیریتی اماکن ورزشی خصوصی سازی شده در شهر تهران
- بازطراحی سیاست گذاری ورزشی با رویکرد مشارکت محور: از ورزشکار تا سیاست گذار
- بررسی میزان شیوع آسیب های رشته میل گیری سنگین در ورزشکاران نخبه ورزش زورخانه ای ایران
- بررسی عوامل و راهکارهای موثر برتوسعه گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر جاذبه های طبیعی ورزشی
- نقش دخالت های سیاسی در انتصاب مدیران در فدراسیون های ورزشی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.